Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» κρατά σε εγρήγορση την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση σε ό,τι αφορά στα σχολεία και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, έχει «κλειδώσει» το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, οπότε κι αναμένεται η κορύφωση της κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του την Κυριακή το πρωί τόνισε τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη και θα εξαρτηθεί από τον χιονιά και τον παγετό που θα έχει δημιουργηθεί το αν θα ανοίξουν και την Τετάρτη, με τα τωρινά δεδομένα να τα κρατούν κλειστά. Ωστόσο, ο κ. Πατούλης θα προχωρήσει σε επαφές με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου την Κυριακή (23/1) για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα σχολεία και δεν αποκλείεται να παραμείνουν κλειστά και τη Δευτέρα 24/1, κάτι που θα μάθουμε εντός της ημέρας.

«Σήμερα έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους και πρέπει να δούμε τι θα γίνει τη Δευτέρα γιατί πρέπει να δούμε την ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Πατούλης στον ΣΚΑΙ. Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις εν μέσω της κακοκαιρίας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο (24/1) θα είναι πολύ χαμηλές και δεν θα επιτρέπουν τον επαρκή αερισμό των αιθουσών, μιας και βάσει πρωτοκόλλου Covid τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά για να αερίζονται οι αίθουσες, καθιστά δύσκολο το εγχείρημα του ανοίγματος μιας και τα παιδιά θα αναγκαστούν να είναι εκτεθειμένα σε θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά σχολεία

  1. Αργολίδα: Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά.,
  2. Ανώγεια: Ο Δήμος Ανωγείων λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.
  3. Νάξος: Με απόφαση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω καιρικών συνθηκών Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA