Μενού
  • Α-
  • Α+

Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινάει αύριο, Δευτέρα (24/1), σχετικά με το πώς θα εξελιχθούν οι έρευνες για την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ότι βιάστηκε στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες από εργαστήρια αλλά και ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως έχουν μπει στην τελική τους ευθεία ενώ την Κυριακή έγινε γνωστό πως η πρώτη εξέταση DNA στα ρούχα της 24χρονης κατέδειξε βιολογικό υλικό τόσο της Γεωργίας όσο και ενός άνδρα. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η ανάλυση DNA στη σουίτα και μέσα στην εβδομάδα θα παραδοθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από την Ελβετία για να προστεθούν σε αυτά του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ. 

Οσον αφορά την εξέταση DNA που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Mega και αναφέρθηκε στα ευρήματα των εξετάσεων αλλά και στο χάπι του βιασμού. «Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι τα τελικά ευρήματα των εξετάσεων. Η τελική έκθεση DNA σε μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες γενετικών εξετάσεων από το σώμα της κοπέλας, από το δείγμα που έλαβε η ιατροδικαστής κατά την εξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων από τα ρούχα, και φυσικά τα συμπεράσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνεται η συμμετοχή ενός ανθρώπου από τα ρούχα της κοπέλας και μόνο, όμως πρέπει να δούμε το πέρας των εξετάσεων για να διευκρινίσουμε τη συμμετοχή ή οχι άλλων ατόμων», ανέφερε αρχικά ο κ. Λέων.

«Και εγώ με έκπληξη έχω ακούσει αυτή την πληροφορία για αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό, γιατί τα ελληνικό κράτος, και αξιόπιστα τοξικολογικά εργαστήρια έχει, και μάλιστα σε 4 Πανεπιστήμια της χώρας αλλά και αξιόπιστα γενετικά εργαστήρια ειδικά στο τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας. Το τοξικολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ θα στείλει δείγματα και στην Ελβετία και αυτό έχει μία διαδικασία. Πρώτα θα αναλυθούν τα δείγματα από το ίδιο το εργαστήριο και ίσως ο ίδιος ο τοξικολόγος κρίνει ότι θέλει περαιτέρω εξετάσεις και αναλύσεις», πρόσθεσε.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι μία ουσία το χάπι του βιασμού, είναι μία σειρά ουσιών που κάποιες τις βρίσκει κανείς στο φαρμακείο γιατί κάποιοι τις λαμβάνουν ως φαρμακευτική αγωγή, άλλες δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτες και τις βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνες ειδικά εάν συνοδεύονται από την κατανάλωση αλκοόλ. Η χρήση και των δύο μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή», ξεκαθάρισε ο κ. Λέων.

«Αυτό που έκανε δείχνει δύναμη ψυχής»

Συγγενής της 24χρονης από την πλευρά του μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» όπου και τόνισε: «Ό,τι και να πω είναι λίγο, αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στην κοπέλα εδώ και πόσο καιρό είναι εξωπραγματικά. Ούτε στο χειρότερο εχθρό να μην εύχεσαι τέτοιο πράγμα. Όλο το χωριό είναι σοκαρισμένο. Δεν είναι μόνο ο συγγενικός κύκλος. Είναι κάτι το οποίο κανείς δεν εύχεται να συμβεί σε κανέναν. Είναι ό,τι χειρότερο. Της έχω στείλει μήνυμα να μην στεναχωριέται και ότι θα είμαστε δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε αρχικά η συγγενής της 24χρονης.

«Δεν το κάνει εύκολα κανείς αυτό, αυτό είναι δύναμη ψυχής, ύστερα από όλα αυτά που έχει περάσει στη ζωή της. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βγει να πεις αυτό που τράβηξες εκείνη τη μέρα. Είναι πολύ δύσκολο από πολλές απόψεις. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύω θα το σκεφτόταν να βγει με το πρόσωπό του και να το πει», συμπλήρωσε. «Δεν γνώριζα κανένα από αυτά τα άτομα, ούτε τα ονόματα αυτά, δεν ήξερα τίποτα», δήλωσε η συγγενής της Γεωργίας Μπίκα.

Η σουίτα 401 στο πολυτελές ξενοδοχείο 

Στο μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας ήρθε από το MEGA βίντεο από τη σουίτα 401 του ξενοδοχείου. Με τη μουσική να παίζει στη διαπασών, έστω και από ένα μικρού μεγέθους ηχείο -κυρίως για να μην προκληθεί αναστάτωση εν μέσω των περιοριστικών μέτρων- οι συμμετέχοντες του πάρτι ακούγονται να γελούν και να μιλούν δυνατά σε χαλαρό κλίμα, προφανώς έχοντας καταναλώσει και άφθονο αλκοόλ, που διακρίνεται από τις εικόνες. Το κλίμα ήταν εορταστικό και σίγουρα η 24χρονη δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες, έζησε έναν εφιάλτη για τον οποίο ακόμη και σήμερα έχει σημαντικά κενά μνήμης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA