Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ελπίς που αναμένεται να κορυφωθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και την Τρίτη με χιόνια να πέφτουν ήδη στην κεντρική και ανατολική Ελλάδα, ενώ αναμένεται να υπάρξει χιονόστρωση και στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη η Εύβοια και τα νησιά των Σποράδων αλλά και των Κυκλάδων βρίσκονται σε «λευκό κλοιό».

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις προγνώσεις από σήμερα Δευτέρα και ως και την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

Οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα εντονότερα φαινόμενα που αναμένονται λόγω της παραπάνω αλληλουχίας ατμοσφαιρικών διεργασιών, θα επηρεάσουν:

  • Αρχικά τα νησιά του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής και τα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.
  • Γρήγορα και έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες θα επηρεάσουν την Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, την Ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.
  • Χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται έως και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των Δωδεκανήσων κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες.
  • Στην Κρήτη αναμένεται βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Μαζικά μηνύματα του 112 σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία

Με τα πρώτα προβλήματα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίς», στο επίκεντρο του χιονιά αναμένεται να μπει από το πρωί της Δευτέρας η ανατολική Στερεά Ελλάδα. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε μάλιστα το «112», προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις. Ειδικότερα το μήνυμα του «112» καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής (23/1) εστάλησαν τα πρώτα μηνύματα του 112 σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια, προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων στο επίκεντρο του χιονιά βρίσκονται σήμερα η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ενώ από αύριο Δευτέρα τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια. Στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών εστάλησαν τα πρώτα μηνύματα του 112 προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις.

Image removed.

Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να μην λειτουργήσει η δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» και του χιονιά που αναμένεται να πλήξει απόψε και κυρίως αύριο Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Ετσι λοιπόν, αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοίνηπιαγωγείαδημοτικάγυμνάσια και λύκεια σε όλη την περιφέρεια, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, οι διδακτικές ώρες δεν θα πάνε χαμένες και οι μαθητές θα κάνουν τηλεκπαίδευση, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA