Μενού
  • Α-
  • Α+

Από το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να αρχίσουν οι χιονοπτώσεις και στην Αττική, τη στιγμή που η κακοκαιρία Ελπίς «χτυπά» την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά των Κυκλάδων και συνολικά την κεντρική και ανατολική Ελλάδα. Το χιόνι αναμένεται να φτάσει μέχρι και το κέντρο της Αθήνας καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς μπορεί να φτάσεις ως και τα 10 εκατ. στην πλατεία Συντάγματος! Στην Αττική αναμένονται από το μεσημέρι και πυκνές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Το χιόνι το μεσημέρι θα φτάσει μέχρι το κέντρο της Αθήνας, ενώ από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια.

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις κάρτες που παρουσίασε το MEGA η κακοκαιρία Ελπίς θα πλήξει κυρίως τα βόρεια τμήματα της περιφέρειας με την Πεντέλη τη Δροσιά και τον Άγιο Στέφανο, όπου ήδη έχει χιονίσει, να αναμένεται να δεχθούν τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού. Αλλά και τα προάστια όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι και η Αγία Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με το χιόνι.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα εντονότερα φαινόμενα που αναμένονται λόγω της παραπάνω αλληλουχίας ατμοσφαιρικών διεργασιών, θα επηρεάσουν:

  • Αρχικά τα νησιά του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής και τα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.
  • Γρήγορα και έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες θα επηρεάσουν την Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, την Ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.
  • Χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται έως και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των Δωδεκανήσων κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες.
  • Στην Κρήτη αναμένεται βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Όπως ανακοινώθηκε χθες όπου δεν λειτουργήσουν τα σχολεία δια ζώσης θα γίνει τηλεκπαίδευση. Ακόμη σήμερα αλλά και αύριο κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις εξής Περιφέρειες: Αττικής, Κρήτης, Κυκλάδων, καθώς και στις περιφερειακές ενότητες: Κιλκίς, Λήμνου, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Κορινθίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA