Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία Ελπίς ήρθε στην Ελλάδα... φορτωμένη με χιόνια. Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, ακόμη και το κέντρο της Αθήνας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ, γεγονός που φαίνεται ότι θα... το στρώσει για τα καλά. 

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει την Αττική εδώ από τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας και όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι, για τουλάχιστον άλλες 18 ώρες, δηλαδή μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (25/1) θα χιονίζει σε όλο το λεκανοπέδιο. Το κέντρο της Αθήνας με περιοχές όπως η Κυψέλη ντύθηκαν στα λευκά, ενώ ο χιονιάς σκέπασε και την Ακρόπολη

Από τον χιονιά δοκιμάζονται και τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Οι κάτοικοι σε Πεντέλη, Άγιο Στέφανο, Δρόσια, Σταμάτα, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι ξύπνησαν αντικρίζοντας λευκά τοπία. 

Αντίστοιχη εικόνα και στον Δήμο Αχαρνών με τους κατοίκους να σπεύδουν σε εξωτερικούς χώρους για να παίξουν χιονοπόλεμο και να... ψυχαγωγήσουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi. 

Χιόνια είδαν και οι κάτοικοι στo Ψυχικό, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τον Δήμο Διονύσου.

Χιόνια μέχρι τη θάλασσα 

Η κακοκαιρία Ελπίς «σφυροκοπά» και την Κρήτη, με το κρύο να είναι τσουχτερό και τα χιόνια να έχουν καλύψει τους περισσότερους δρόμους. Ακόμα και στο κέντρο του Ηρακλείου χιόνισε, γεγονός που συμβαίνει σπάνια. Στα λευκά και η παραλία της Παντάνασσας του Δήμου Μαλεβιζίου. 

Πυκνό πέφτει το χιόνι και στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν. Οι σεισμόπληκτοι που ζουν στους οικίσκους προσπαθούν να ζεσταθούν με τα νέα θερμαντικά σώματα που τους χορήγησαν ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, η Περιφέρεια αλλά και η ανιδιοτελής καλοσύνη των ιδιωτών.

Συνηθισμένοι στα χιόνια, οι κάτοικοι του Μετσόβου... δέχτηκαν την επίσκεψη της κακοκαιρίας Ελπίς στην περιοχή τους. 

Χιόνι 50 εκατοστών 

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, το χιόνι θα φτάσει μέχρι και 50 εκατοστά στις εξής περιοχές:

  • Πεντέλη, Άγιος Στέφανος, Δρόσια έως 50-60 εκατοστά
  • Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι έως 20-30 εκατοστά
  • Πετρούπολη, Νίκαια, Θρακομακεδόνες από 15 έως 30 εκατοστά
  • Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα από 10 έως 20 εκατοστά
  • Από το Σύνταγμα και νοτιότερα έως 10 εκατοστά
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA