ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2022 15:34

Καιρός - Κακοκαιρία Ελπίς: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα

Το κρύο είναι τσουχτερό και χιλιάδες αδέσποτα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας - Λίγη τροφή και μία κουβέρτα μπορούν σχεδόν όλοι να βάλουν στις πόρτες των σπιτιών τους εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καιρός - Κακοκαιρία Ελπίς: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Η κακοκαιρία Ελπίς σφυροκοπά τη χώρα μας με χιόνια απ' άκρη σε άκρη. Το κρύο είναι τσουχτερό και χιλιάδες αδέσποτα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας. Λίγη τροφή και μία κουβέρτα μπορούν σχεδόν όλοι να βάλουν στις πόρτες των σπιτιών τους για να βοηθήσουν τα ζώα που έχουν ανάγκη.

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων για τα αδέσποτα ζώα, Σεραφίνα Αβραμίδου προέτρεψε τους πολίτες να βάλουν φαγητό γιατί τα ζώα χρειάζονται μεγάλες ποσότητες για να ανταπεξέλθουν. «Οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα. Στην Αθήνα δεν έχουμε πολλούς σκύλους, έχουμε όμως πάρα πολλές γάτες. Μπορούμε να βάλουμε λίγη ξηρά τροφή σε προφυλαγμένα σημεία γιατί για να αντεπεξέλθουν τα ζώα στο ψύχος πρέπει να τρώνε όσο περισσότερο γίνεται. Να φτιάξουμε κάποια κουτάκια με πλαστικό, φελιζόλ. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε λιγάκι αυτές τις ημέρες. Όταν πάμε να βάλουμε μπροστά το αυτοκίνητό μας χτυπάμε την κόρνα γιατί οι γάτες βρίσκουν την ζέστη του κινητήρα» είπε η κυρία Αβραμίδου στην ΕΡΤ.

Video Loading...

Οι πολίτες που θα δουν ένα αδέσποτο αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να το φροντίσουν «στον Δήμο Αθηναίων μπορεί να επικοινωνήσει οποιοσδήποτε δημότης με την Αστική Πανίδα και το 2103239201 και 2103239202. Υπάρχει επίσης και το 1595, η γραμμή του δημότη. Η Αστική Πανίδα έχει σελίδα στο Facebook και στο ίντερνετ και οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να μας στείλει». Στον Δήμο Αθηναίων «έχουμε γεμίσει τις ταΐστρες με τροφή, πολύ περισσότερη απ ότι βάζουμε συνήθως, έχουμε πάρα πολλές ποτίστρες. Είμαστε σε επιφυλακή για να έχουν τα ζώα φαγητό και κουβέρτα για να προφυλαχθούν από το κρύο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΘΗΝΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ