Μενού
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς που σφυροκοπά όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι αυτή την ώρα η εικόνα που παρουσιάζει το δίκτυο διανομής ρεύματος λόγω του καιρού είναι η εξής:

Διαβάστε ακόμηΚακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής (Χωρική αρμοδιότητα Αττική)

Διακοπή της ηλεκτροδότησης στην Παλλήνη περί την Λεωφόρο Μαραθώνος και την Ανθούσα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσβασης λόγω της χιονόπτωσης.

Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης Αττικής (Χωρική αρμοδιότητα ολόκληρη η Μακεδονία και η Θράκη)

Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα δεν υφίσταται σε καμία περιοχή. Οι ελάχιστες βλάβες που σημειώθηκαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αφορούν συνήθεις περιπτώσεις.

Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου (Χωρική αρμοδιότητα ολόκληρη η Πελοπόννησος, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος και Νησιά Ιονίου)

Οι ελάχιστες βλάβες που σημειώθηκαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας (Χωρική αρμοδιότητα Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά Ελλάδα – Εύβοια – Σποράδες)

Στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών μέχρι τώρα υφίστανται οι βλάβες στο Μαντούδι στο Αλιβέρι στα Ψαχνά και τους Ωρεούς

Επίσης στην Περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την Νότια Πλευρά του

Σε ότι αφορά την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, αυτή συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.

Διεύθυνση Περιφέρειας Νήσων (Χωρική αρμοδιότητα η Κρήτη, η Ρόδος, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Βόρειου και Κεντρικού Αιγαίου και τμήμα των Κυκλάδων)

Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο) και την Κρήτη. Οι σημαντικότερες βλάβες που είναι σε εξέλιξη:

Στα Χανιά: Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης είναι: Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, Άγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του Δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.

Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί Η/Ζ ονομαστικής ισχύος 300 kVA. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες καλωδιώσεις και το Η/Ζ έχει ήδη εγκατασταθεί και δοκιμαστεί.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA