Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (22/1) σε βαγόνι του ΗΣΑΠ, με έναν νεαρό να γρονθοκοπεί στο πρόσωπο έναν μετανάστη επειδή... τον κοίταξε, με τον δράστη της επίθεσης να συλλαμβάνεται από τις Αρχές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ. Την εν λόγω επίθεση έκανε γνωστή η σελίδα menoume_energoi στο Instagram, όπου και ανέβασε το σχετικό βίντεο.

Στο βίντεο φαίνεται ένας μετανάστης να κρατά ένα μαντήλι στο πρόσωπό του για να σταματήσει την αιμορραγία, ενώ στο πάτωμα του βαγονιού είναι εμφανείς οι κηλίδες αίματος. Σύμφωνα με την ανάρτηση της σελίδας menoume_energoi, όλο αυτό το εξοργιστικό περιστατικό ξεκίνησε επειδή στον επιτιθέμενο «δεν του άρεσε ο τρόπος που κοιτούσε» ο άτυχος μετανάστης. Το βίντεο στη συνέχεια εστιάζει σε έναν νεαρό με καπέλο που φαίνεται κάτι να μουρμουρίζει εναντίον του μετανάστη, ενώ στο τέλος ακούγεται η φωνή μίας γυναίκας να φωνάζει στον νεαρό «σήκω φύγε από δω».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, αναφορικά με επίθεση που δέχθηκε επιβάτης από άνδρα εντός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό το Σάββατο 22/01/2022, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει, πως η αντίδραση του εμπλεκόμενου  στο εν λόγω συμβάν προσωπικού της ήταν άμεση.

Με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε στο σταθμό, προχώρησε στη σύλληψη άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό.

Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ. προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη. Συγχαίρουμε το προσωπικό μας για την άμεση αντίδρασή του στο εν λόγω συμβάν, όπως και σε κάθε συμβάν που εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση του συνόλου των επιβατών μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA