ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2022 18:19

Καιρός - Κακοκαιρία Ελπίς: Τηλεργασία την Τρίτη στο Δημόσιο, ισχυρή σύσταση στον ιδιωτικό τομέα

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Ελπίς είναι τέτοια που κρίνεται απαραίτητο με εγκύκλιο του υπουργείου αύριο Τρίτη να εφαρμοστεί τηλεργασία στο Δημόσιο, ενώ προχώρησε σε σύσταση στον ιδιωτικό τομέα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καιρός - Κακοκαιρία Ελπίς: Τηλεργασία την Τρίτη στο Δημόσιο, ισχυρή σύσταση στον ιδιωτικό τομέα
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η Αττική και όχι μόνο από την Κακοκαιρία Ελπίς, ανάγκασε το υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώσει ότι την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, το Δημόσιο θα λειτουργήσει με Τηλεργασία, ενώ παράλληλα υπάρχει ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα, όπου αυτό κρίνεται εφικτό.

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Στην ενημέρωση που έξανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισε επίσης ότι η εξέλιξη της κακοκαιρίας Ελπίς είναι τέτοια που κρίνεται απαραίτητο με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών αύριο Τρίτη να εφαρμοστεί τηλεργασία στο Δημόσιο, ενώ προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η Κακοκαιρία, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια.

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, «περιμένουμε ότι μέχρι αύριο οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι αντίξοες». «Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο παγετός» τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον υπουργό. Γι' αυτό και γίνονται συστάσεις να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις από τους πολίτες ενώ η Πυροσβεστική συστήνει τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ακόμη και στο Σύνταγμα λόγω του χιονιά.

Video Loading...

Τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Ελπίς» το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Κατά τα άλλα ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων για την αντιμετώπιση αυτών των έκτακτων συνθηκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ