Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαν «βόμβα» έπεσε το βράδυ της Δευτέρας (24/1) η είδηση πως ο δικηγόρος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του ιερέα, που κατηγορείται για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της ανήλικης στα Κάτω Πατήσια. Μάλιστα, ο δικηγόρος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το Σάββατο πως αν έχουν βάση όλα όσα καταγγέλλει η κοπέλα τότε υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την υπεράσπιση του 37χρονου.

Η δήλωση του Ανδρέα Θεοδωρόπουλου:

«Ως ποινικολόγος επί σειρά ετών και ιδίως δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, πολλών ποινικών υποθέσεων, έχοντας υπόψιν μου τις νέες σοβαρές καταγγελίες και τα νεότερα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν από το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου για την υπόθεση του εντολέως μου Ιερέα που κατηγορείται για βιασμό (άρθρο 336 Π.Κ), γενετήσιες πράξεις με ανήλικο 14- 15 κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώνοντας τα 14-15 έτη κατ' εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων (προμήθεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας).

Επειδή τα ως νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 24-01-2022 έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου, τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική μου νομική κατεύθυνση δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022, τονίζοντας την αλήθεια που με διέπει ως συνήγορος καθώς είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14χρονη, αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προ εκπλήξεως μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του. Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του».

Οι καβγάδες του δικηγόρου με Παπαδάκη και Σκορδά

Βέβαια εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες ημέρες με τη συμπεριφορά του, όποτε κλήθηκε να μιλήσει σε τηλεοπτικές εκπομπές, με χαρακτηριστικός να είναι ο καβγάς που είχε σήμερα με τον παρουσιαστή της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», Γιώργο Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρόπουλος είπε στον παρουσιαστή ότι κι αυτός έχει κατηγορηθεί από πρώην συνεργάτιδά του για παρενόχληση και κατονόμασε τη δημοσιογράφο Μπάγια Αντωνοπούλου. Ο Παπαδάκης σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει «ντροπή σου αλητήριε, κόψτε τον» και έπεσαν διαφημίσεις για να επέλθει η ηρεμία στο πλατό. «Ντροπή σου ρε, προβοκάτορα. Τι αλητεία είναι αυτή; Είσαι αισχρός. Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη και θα τη φέρω μάρτυρα την κυρία που λες. Κόψτε τον, αλητήριε» ούρλιαζε ο Παπαδάκης κι έπεσε «μαύρο» στον δικηγόρο. Οταν επέστρεψε η εκπομπή ο Γιώργος Παπαδάκης ζήτησε συγγνώμη από το τηλεοπτικό κοινό για την έκρηξή του και χαρακτήρισε «χυδαία κι ανεπίτρεπτη την κατηγορία που εκστόμισε για μένα» τονίζοντας ότι θα πάει να τον καταγγείλει και στον δικηγορικό σύλλογο.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος όμως δεν σταμάτησε εκεί αλλά έδωσε και συνέχεια όταν μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με τη συζήτηση δεν μην αργεί να ξεφύγει. Μάλιστα, ο δικηγόρος ανέφερε πως θα κάνει αγωγή στον Γιώργο Παπαδάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο παρουσιαστής «έκανε σόου ο ίδιος», ενώ στη συνέχεια στο στόχαστρό του μπήκε η Φαίη Σκορδά με αφορμή όσα είπε εκείνη για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις τις τελευταίες ημέρες. 

«Μην φωνάζετε. Είστε λίγο επιθετικός. Εσείς αυτή τη στιγμή "οφείλετε" να δημιουργήσετε ντόρο γύρω από το όνομά σας με τις δηλώσεις που κάνετε από το Σαββατοκύριακο στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, μέχρι το σόου που κάνατε στον κ. Παπαδάκη, μέχρι αυτά που λέτε τώρα. Είπατε ότι είναι μόδα οι βιασμοί για να παίζει το δικό σας όνομα στα site και να σας καλούν στις εκπομπές. Έτσι κάνετε καριέρα; Κάνετε έτσι καριέρα;», ρώτησε η παρουσιάστρια. 

Ο δικηγόρος του ιερέα της απάντησε «Κυρία Σκορδά, θέλετε να σας θυμίσω πώς έχετε κάνει εσείς καριέρα; Θέλετε να σας θυμίσω πώς έχετε κάνει εσείς καριέρα; Μη με προσβάλλετε», αλλά η απάντηση της Φαίης Σκορδά «με πάρα πολλή δουλειά» δεν ήταν ικανή για να σταματήσει εκεί η λογομαχία. «Να μη σας θυμίσω μια εκπομπή που έχετε κάνει στο Μακεδονία TV, με έναν Αγαμέμνονα, ο οποίος κινείται εναντίον σας και σας χαρακτηρίζει», της απάντησε ο δικηγόρος και σε εκείνο το σημείο επενέβη ο Γιώργος Λιάγκας λέγοντας «άντε πάλι αυτό. Μην το κάνετε αυτό, είναι ντροπή» και διέκοψε τη σύνδεση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA