ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2022 23:32

Καιρός - Κακοκαιρία Ελπίς: Πάνω από 700 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική

Η κακοκαιρία Ελπίς «σαρώνει» τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου (24/1) και έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί πάνω από 700 κλήσεις προς την Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμό ατόμων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καιρός - Κακοκαιρία Ελπίς: Πάνω από 700 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Περισσότερες από 700 κλήσεις έχει δεχτεί από τις 6 το πρωί της Δευτέρας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας Ελπίς που πλήττει τη χώρα. Συγκεκριμένα, έχει δεχτεί 710 κλήσεις για μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση, ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, από ακινητοποιημένα οχήματα, από οικίες ή επαγγελματικούς χώρους, καθώς και για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Αναλυτικότερα:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής: 353 κλήσεις για κοπές δέντρων και 29 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί: 61 μεταφορές ατόμων, από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση, 617 μεταφορές ατόμων από οχήματα σε ασφαλές σημείο και 102 μεταφορές ατόμων από οικίες και επαγγελματικούς χώρους σε ασφαλές σημείο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει δεχτεί 38 κλήσεις ως κάτωθι: 17 κλήσεις για μεταφορά ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση, 17 κλήσεις για μεταφορές ατόμων από οχήματα σε ασφαλές σημείο, 4 κλήσεις για κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 20 κλήσεις ως κάτωθι: 2 κλήσεις για μεταφορά ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση, 17 κλήσεις για μεταφορές ατόμων από οχήματα σε ασφαλές σημείο, 1 κλήση για κοπή δέντρου.
  • Στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου: 1 κλήση για μεταφορά ατόμου από και προς υγειονομική μονάδα για αιμοκάθαρση και 2 κλήσεις για μεταφορές ατόμων από οικίες και επαγγελματικούς χώρους.
  • Στην Περιφέρεια Κρήτης 7 κλήσεις για την μεταφορά 11 ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Σημειώνεται ότι σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί από σήμερα το προσωπικό του Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής, ενώ σε μερική επιφυλακή παραμένουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίας Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου. Επιπλέον σήμερα τέθηκαν επίσης σε μερική επιφυλακή, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για όσο διάστημα αυτά εκδηλώνονται, σύμφωνα και με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΕΜΥ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό των υπόλοιπων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας.

Ακόμη, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις. Στην Αττική για τις αναγκαίες μετακινήσεις με οχήματα, είναι απολύτως απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και για τη δική τους ασφάλεια θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Video Loading...

Προβλήματα με διακοπές ρεύματος στην Αττική

Στα Μεσόγεια, τα Βόρεια και τα νότια προάστια εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική. Παράλληλα η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία των βλαβών δυσχεραίνεται λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ρεύμα είναι περιοχές σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνα, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνα, Καρέα, Γλυφάδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, 'Αλιμο, Σαλαμίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ