Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την κακοκαιρία Ελπίς και τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ενημέρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Η αποκατάσταση των βλαβών είναι σε εξέλιξη και ως το βράδυ ο μεγαλύτερος όγκος των βλαβών θα έχει επιλυθεί, σύμφωνα με τον Υπουργό. 

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

«Γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να ηλεκροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι» σημείωσε, σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες σε 37 γραμμές και η αποκατάσταση δυσχεραίνεται από τις καιρικές συνθήκες και την αδυναμία πρόσβασης.

«Πάνω από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα επιχειρούν σε συνεργασία με την αστυνομία και την Πολιτική Προστασία και κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν προβλήματα. Στην μάχη έχει ριχτεί και ελικόπτερο που επιθεωρεί από αέρος γραμμές μέσης τάσης σε δύσβατα σημεία» είπε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

ΔΕΔΔΗΕ: Πού να καλέσουν οι πολίτες για προβλήματα

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητεί από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τονίζοντας, μάλιστα, ότι αν εντοπιστούν ζημιές στο δίκτυο, πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).

Απομάκρυνση πεσμένων δέντρων 

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ήδη στείλει 11 συνεργεία δασεργατών και υλοτόμων στις περιοχές άμεσης ανάγκης, Παλαιό Ψυχικό, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Χαλάνδρι

Οι δασεργάτες και υλοτόμοι εργάζονται για την απόληψη πεσμένων δένδρων και κορμών από το οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς και τον απεγκλωβισμό σταθμευμένων οχημάτων που καταπλακώθηκαν. Ειδικότερα, λόγω των πολλών περιστατικών στο Χαλάνδρι εργάζονται 3 συνεργεία ενώ σε Παλλήνη και Παλαιό Ψυχικό 5 συνεργεία για την άμεση δυνατή αποκατάσταση. Το ΥΠΕΝ συμμετέχει με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην επιχείρηση αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη χιονοκαταιγίδα «Ελπίς». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA