Μενού
  • Α-
  • Α+

Μόνο συγκίνηση προκαλούν όσα είπε στην κάμερα του MEGA η μητέρα ενός βρέφους 5,5 μηνών που πέθανε στην Κατερίνη χτυπημένο από κορονοϊό! Παρά τη θλίψη και τον πόνο της οικογένειας, η μητέρα βρήκε τη δύναμη να μιλήσει και να δώσει λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν και έφεραν τον χαμό του παιδιού της.

Διαβάστε ακόμη: Κατερίνη: Νεκρό βρέφος 5,5 μηνών από κορονοϊό

«Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πώς μπήκε ο κορονοϊός στο σπίτι μας. Πού κολλήσαμε. Ποιος πρώτος ποιος δεύτερος», λέει η μητέρα του βρέφους. «Την Παρασκευή υπήρξε ένα περιστατικό. Τα χειλάκια του είχαν γίνει γκρι. Το μωρό δεν ήταν αδιάθετο, απλά κοιμόταν περισσότερο και παρατηρήσαμε ότι πεινούσε λιγότερο, έτρωγε λιγότερο. Όλα όμως ήταν καλά, το παιδάκι το τάισα, το κοίμισα. Όταν το τάισα έκανε λίγο εμετό. Στον ύπνο του έκλαψε. Το πήρα αγκαλίτσα, πίστεψα ότι το παιδί πεινάει γιατί δεν είχε φάει πολύ καλά και την ώρα που του κάναμε το γαλατάκι του, το παιδί στα χέρια μας άρχισε να φεύγει». 

«Ισως ο ιός χτύπησε την καρδούλα του»

Οι επόμενες ώρες ήταν εφιαλτικές για τους γονείς του αδικοχαμένου βρέφους: «Πήραμε τον παιδίατρο και στη συνέχεια πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί διαγνώστηκε με κορονοϊό και ενώ εμείς οι γονείς ήμασταν εμβολιασμένοι», είπε η μητέρα του άτυχου μωρού και συνέχισε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ραγδαία. Δεν ξέρουμε ακόμα και εμείς τι να πούμε. Ίσως ο ιός χτύπησε την καρδούλα του, ήταν αδύναμη και δεν φαινόταν σε τόσο μικρή ηλικία. Βλέπαμε γιατρούς να τρέχουν πανικόβλητοι σαν τρελοί χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί». 

Το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε γνωμάτευση για «διατατική μυοκαρδιοπάθεια», η οποία δεν είχε διαγνωστεί από τη γέννησή του.

Η μητέρα έχοντας βιώσει το σοκ της απώλειας, βρήκε τη δύναμη να ζητήσει από τον ανεμβολίαστο κόσμο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού: «Τι να πω, προφανώς υπάρχει ακόμη κόσμος που δεν πιστεύει ότι το εμβόλιο μπορεί να τους σώσει. Εγώ το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι ενώ εγώ εμβολιάστηκε, ήταν η σειρά μου να χάσω το παιδί μου. Ας είναι αυτή η αρχή και για τους ίδιους για να εμβολιαστούν και να σώσουν τους ίδιους και τους αγαπημένους τους ανθρώπους». 

Πρόκειται για το δεύτερο βρέφος που χάνει τη ζωή του σε μια εβδομάδα, με τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις εγκύους να εμβολιαστούν και να προστατεύονται από τον ιό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA