Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει και σήμερα, Τρίτη, η κατάσταση με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία Ελπίς, ενώ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πρωτοφανής ταλαιπωρία των οδηγών που έχουν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό στις εξόδους Πεντέλης, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Μαραθώνος και Κάντζας. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού με τη συνδρομή του Στρατού, δυνάμεων της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας. 

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Μάλιστα, ο Στρατός θα κρατήσει απόψε την ίδια διάταξη, δύναμη εκτός στρατοπέδων όπως χθες και από αύριο αφού εκτιμηθεί η κατάσταση από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα γίνει νέος σχεδιασμός αν χρειαστεί. Επισημαίνεται ότι η επιχείρηση στην Αττική Οδό αφορά μόνο την απομάκρυνση των οχημάτων καθώς οι απεγκλωβισμοί ατόμων έχουν τελειώσει.

Και μπορεί στην Αττική Οδό να δίνεται μάχη προκειμένου να απεγκλωβιστούν τα 3.000 αυτοκίνητα που παρέμειναν εκεί όλο το βράδυ, ωστόσο, η κατάσταση παραμένει δύσκολη σε κεντρικούς άξονες της Αττικής. Στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στο Παγκράτι, σε αρκετές περιοχές στα Νότια Προάστια, αυτοκίνητα είναι μέσα στη μέση ή την άκρη του δρόμου και οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να τα απεγκλωβίσουν.

Οι Αρχές δεν ξέρουν πού να πρωτοπάνε για να δώσουν λύση, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να αποχωρούν άπραγοι, επιστρέφοντας στο σπίτι τους περιμένοντας προφανώς να λιώσουν τα χιόνια για να πάρουν το αμάξι τους. Είναι ενδεικτικό ότι πολλά σημεία στην Αττική, μετατράπηκαν σε αυτοσχέδια πάρκινγκ από τους οδηγούς και η κατάσταση που αντίκρισαν σήμερα τα κανάλια που επισκέφθηκαν τα σημεία ήταν πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία.

Με φόντο τα παραπάνω, όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, οι Ενοπλες Δυνάμεις διέθεσαν προσωπικό και μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής ως ακολούθως:

  • Αττική Οδός Έξοδος 10 (Λ. Κύμης): Δύο οχήματα με 12 άτομα για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και την διανομή τροφίμων.
  • Αττική Οδός Έξοδος 12 (Λ. Πεντέλης): Είκοσι οχήματα με 97 άτομα, για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και την διανομή τροφίμων και κουβερτών.
  • Αττική Οδός Έξοδος 11 (Λ. Κηφισίας): Δώδεκα οχήματα με 40 άτομα και δύο μηχανήματα μηχανικού για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό της Αττικής Οδού.
  • Αττική Οδός Έξοδος 13 (Λ. Δουκίσσης Πλακεντίας): Επτά οχήματα με 37 άτομα, για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και την διανομή τροφίμων και κουβερτών.
  • Αττική Οδός Έξοδος 15 (Λ. Μαραθώνα): Εικοσιπέντε οχήματα με 157 άτομα για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και την διανομή τροφίμων και κουβερτών.
  • Αττική Οδός Έξοδος 17 (Κάντζα): Επτά οχήματα με 61 άτομα για την διανομή τροφίμων και κουβερτών.
  • Αττική Οδός Έξοδος 18 (Παιανία): Ένα όχημα με 12 άτομα για την διανομή τροφίμων.
  • Περιοχή διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ένα μηχάνημα μηχανικού και ένα όχημα με 10 άτομα για εκχιονισμό.
  •  Δήμος Παπάγου: Δύο μηχανήματα μηχανικού και δύο οχήματα με 13 άτομα για εκχιονισμό.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν τέσσερα οχήματα με 10 άτομα για τη μεταφορά πολιτών από προσωρινούς χώρους διαμονής στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Οπως ανακοινώθηκε, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία. 

Δείτε φωτογραφίες από τη «μάχη» που δίνει ο Στρατός με τα χιόνια:

Αττική Οδός: Ο τρόπος που μπορούν οι οδηγοί να πάρουν τα αυτοκίνητά τους

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αττικής Οδού περί τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν, κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199, να πηγαίνουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

  • Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
  • Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.
  • Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).
  • Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:

  • Από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.
  • Από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα και
  • Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.

Επίσης, καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους, να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA