Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκρηξη στη Συγγρού: Εικόνες βιβλικής καταστροφής - Ακούστηκε μέχρι Καρέα και Ηλιούπολη

Από θαύμα δεν υπάρχουν θύματα από την εκκωφαντική έκρηξη που έγινε λίγο πριν τις 7:00 σε κτήριο υπό ανακαίνιση στην Λεωφόρο Συγγρού, η οποία προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου. Στην περιοχή μυρίζει έντονα το υγραέριο και γι αυτό αστυνομικοί και πυροσβέστες έχουν αποκλείσει το τετράγωνο. Η έκρηξη συγκλόνισε όλο το κέντρο της Αθήνας και σε ακτίνα 100-150 μέτρων έχουν σπάσει τζάμια, έχουν πέσει διαφημιστικές ταμπέλες, ενώ ξηλώθηκαν μέχρι και παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Ενας 78χρονος έχει διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο και φέρει σοβαρά εγκαύματα, ωστόσο, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ενα διερχόμενο ταξί που περνούσε από κοντά καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ η εικόνα του είναι σοκαριστική και μοιάζει να έχει δεχτεί βλήματα από πυροβόλο όπλο!

Το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο, που ένα ΑΤΜ πετάχτηκε έξω από τον κλωβό και βρίσκεται καταμεσής του δρόμου! Υπάρχουν μικροτραυματισμοί, όμως όχι κάτι σοβαρό, μιας και η αργία που κηρύχθηκε κράτησε άδειους τους δρόμους. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν αν ήταν μια κανονική μέρα με πλήρη κινητικότητα στους δρόμους, παρότι η έκρηξη έγινε λίγα λεπτά πριν τις 7:00.

Κάτοικος που μένει στο απέναντι κτήριο, είπε ότι τα μπροστινά δωμάτια στο σπίτι του, που «βλέπουν» στο κτήριο που έγινε η έκρηξη είναι σχεδόν κατεστραμμένα μιας και το ωστικό κύμα άνοιξε τις μπαλκονόπορτες κι έσπασε τζάμια, κουφώματα και μετακίνησε ολόκληρα έπιπλα. Κι άλλοι κάτοικοι του τετραγώνου αναφέρουν ότι έχουν υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές στα σπίτια τους από το ωστικό κύμα.

Υπάρχουν δεκάδες αναφορές για την έκρηξη, η οποία ακούστηκε μέχρι Καρέα, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, ενώ στις γύρω περιοχές από το κέντρο ένιωσαν μέχρι και τη δόνηση από το ωστικό κύμα.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA