ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/01/2022 18:04

Μαρτυρία της Αναστασίας Εδεν για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: «Λες και πηγαίναμε στο Αουσβιτς»

«Σκηνές πολέμου» με παιδιά να κοιμούνται στα πλακάκια του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ανθρώπους από την Αττική Οδό να βρίσκουν καταφύγιο στο αεροδρόμιο έχοντας σπασμούς από το κρύο περιέγραψε η μουσικός Αναστασία Εδεν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μαρτυρία της Αναστασίας Εδεν για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: «Λες και πηγαίναμε στο Αουσβιτς»
Πηγή: Twitter/Glomex
Ανάγνωση:

«Σκηνές πολέμου» με παιδιά να κοιμούνται στα πλακάκια του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ανθρώπους από την Αττική Οδό να βρίσκουν καταφύγιο στο αεροδρόμιο έχοντας σπασμούς από το κρύο περιέγραψε η μουσικός Αναστασία Εδεν που εγκλωβίστηκε εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς, μετά την ακύρωση της πτήσης της. Η ίδια μαζί με άλλα περίπου 1.000 άτομα περίμεναν το «τρένο σωτηρίας» που θα τους απεγκλώβιζε, βρέθηκαν μέσα στις γραμμές και κάποιοι μετακινήθηκαν ευρισκόμενοι μέχρι και μέσα στις τουαλέτες των συρμών!

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Τριτοκοσμικές εικόνες με μητέρα να λιώνει χιόνι για να πιουν νερό τα παιδιά - Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα

«Είμαι στην ομάδα των ταξιδιωτών που εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση και εμείς που μετακινηθήκαμε με την συγκοινωνία και τον προαστιακό για να φτάσουμε. Εκεί που φτάσαμε τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, με αναμονή, ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή, αποσκευές χάνονταν, ουρά από την πύλη 1 μέχρι την πύλη 4 για δήθεν δωμάτιο διανυκτέρευσης από την αεροπορική. Που κάτι τέτοιο δεν υπήρχε γιατί έπρεπε να βάλεις από την τσέπη σου τα μισά χρήματα. Αν δεν είχες χρήματα κοιμόσουν, δεν ξέρω που. Κανένας δεν είχε συνεννοηθεί με κανέναν. Φαγητό και νερό δεν μας έδωσαν καθόλου. Γριές γυναίκες και μωρά στο πάτωμα, στα πλακάκια. Ούτε μία κουβέρτα. Έγινε ότι έγινε αλλά ανθρώπινα να πουν πάρτε μια κουβέρτα, ένα μπουκάλι νερό. Ηταν σκηνές πολέμου, σας μιλάω ειλικρινά. Ήρθαν άνθρωποι από την Αττική Οδό που από το κρύο είχαν σπασμούς. Έβλεπα έναν άνθρωπο 40 ετών, άνδρα 2 μέτρα με σπασμούς. Δεν υπήρχε γιατρός. Δεν κοιμηθήκαμε καθόλου το βράδυ», είπε η κυρία Εδεν στο MEGA.

Video Loading...

«7 το πρωί ακούμε ότι θα έρθει ένα τρένο σωτηρίας, άναρχα τελείως. Πάει ο κόσμος στην αποβάθρα. Ένας αστυνομικός προσπαθεί να μας οργανώσει που δεν γινόταν γιατί ήμασταν πάνω από 1.000 άτομα. Η αποβάθρα ήταν λες και πηγαίναμε στο Αουσβιτς, άνθρωποι να κλαίνε, να έχουν πάθει υστερία. Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια αυτό που έζησα. Τελικά ήρθε το τρένο από την αντίθετη πλευρά της αποβάθρας και ο κόσμος από την απελπισία του διέσχισε τις γραμμές με τις αποσκευές. Επεφταν όλοι στις γραμμές. Μία σκηνή από άλλες εποχές. Κατανοώ τα πάντα αλλά ένα plan b, ένα σχέδιο για να φύγουμε. Στο τρένο ταξίδευαν άνθρωποι στις τουαλέτες. Μιλάμε για τόσο συνωστισμό», αποκάλυψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΡΕΝΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ