Κοινωνία

Εκρηξη στη Συγγρού: Ολα τα πιθανά σενάρια και οι εξηγήσεις για τα αίτια από ειδικό

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι δεδομένο ότι υπήρξε διαρροή. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν επρόκειτο για φιάλη υγραερίου ή για φυσικό αέριο. Τα αίτια αναλύει ειδικός μηχανολόγος - μηχανικός

(Πηγή: Eurokinissi)

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια για τη μεγάλη έκρηξη που έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (26/1) στο κέντρο της Αθήνας, σε κτίριο στην οδό Συγγρού 3. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική, ενώ υπάρχει και ένας εγκαυματίας, 78 ετών, που βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι δεδομένο πλέον ότι υπήρξε διαρροή, ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν επρόκειτο για φιάλη υγραερίου ή για διαρροή στο φυσικό αέριο. Αυτό κλήθηκε να αναλύσει στο MEGA ένας ειδικός στις εγκαταστάσεις των δικτύων υγραερίου και φυσικού αερίου, ο μηχανολόγος - μηχανικός, Χρήστος Σαφλέκος.

Διαβάστε ακόμη: Εκρηξη στη Συγγρού: «Θα μπορούσαμε να μην ζούμε», λέει η σύζυγος του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Λίνα Πρίντζου«Είναι πιθανό η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, αν και εικάζω πως εδώ μιλάμε για υγραέριο. Αρα είναι πιθανό να υπάρχει φιάλη υγραερίου. Η φιάλη υγραερίου έχει μεγαλύτερη πίεση, ενώ του φυσικού αερίου για λόγους ασφαλείας είναι πολύ μικρή, απειροελάχιστη. Για να γίνει μία έκρηξη θα πρέπει να είχε εγκλωβιστεί ο όγκος του φυσικού αερίου μέσα στο διαμέρισμα.

Στα πιθανά αίτια είναι να μην έχουν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Συνήθως, ο εγκλωβισμός υγραερίου είναι που προκαλεί την έκρηξη. Πιθανόν να υπήρχε κάποια διαρροή, αλλά δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα».

Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το άναμμα του διακόπτη, ενδεχομένως να προκάλεσε σπινθήρα κι ως εκ τούτου, με το που άναψε το φως ο ηλικιωμένος να έγινε και η έκρηξη που ως εκ θαύματος δεν τον σκότωσε, μιας και το ωστικό κύμα ήταν τόσο δυνατό που καταστράφηκαν και διαμερίσματα στο απέναντι πεζοδρόμιο!

Ακολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ