ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/01/2022 19:40

Κακοκαιρία Ελπίς: Περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα η χιονόστρωση σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα

Περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα οι καλυμμένες από χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα μετά την κακοκαιρία «Ελπίς», σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κακοκαιρία Ελπίς: Περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα η χιονόστρωση σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Οι ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν σήμερα, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, έδωσαν τη δυνατότητα στους διεθνείς περιβαλλοντικούς δορυφόρους να καταγράψουν με ικανοποιητική ακρίβεια τις καλυμμένες με χιόνι εκτάσεις σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα, από τις πυκνές χιονοπτώσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίς.

Με βάση μια εικόνα που ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από το όργανο MODIS του αμερικανικού περιβαλλοντικού δορυφόρου Aqua, υπολογίστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-meteo.gr ότι η επιφάνεια των χιονοκαλυμμένων περιοχών ξεπερνά τα 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Στην κατάψυξη μπήκε η χώρα το πρωί της Τετάρτης

Είναι άξιο αναφοράς πως το πρωί της Τετάρτης οι θερμοκρασίες θύμισαν... Βόρειο Πόλο με πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες να σημειώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες < -10 °C.

Στον παρακάτω χάρτη, με χρωματική κλίμακα παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 26/01/2022, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και οι τιμές από οκτώ επιλεγμένες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣ ΧΙΟΝΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ