Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξανά σε κυκλοφορία δόθηκε η Λεωφόρος Συγγρού μετά το τρομακτικό περιστατικό που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, με έναν 78χρονο να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα. Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια που καταγράφηκε ακόμα και από σεισμογράφους. Στο σημείο, αλλά και στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα, επικράτησε χάος ενώ καταγράφηκαν πάρα πολλές φθορές σε κτίρια και αυτοκίνητα.

Όπως ήταν λογικό, η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Συγγρού είχε διακοπεί από τη στιγμή της έκρηξης, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει αποκλείσει το σημείο όπου έγινε η έκρηξη και να συνεχίζει τις έρευνες. Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Τα σενάρια για τα αίτια της έκρηξης

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια για τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού 3.  Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική, ενώ υπάρχει και ένας εγκαυματίας, 78 ετών, που βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι δεδομένο πλέον ότι υπήρξε διαρροή, ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν επρόκειτο για φιάλη υγραερίου ή για διαρροή στο φυσικό αέριο. Αυτό κλήθηκε να αναλύσει στο MEGA ένας ειδικός στις εγκαταστάσεις των δικτύων υγραερίου και φυσικού αερίου, ο μηχανολόγος - μηχανικός, Χρήστος Σαφλέκος

«Είναι πιθανό η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, αν και εικάζω πως εδώ μιλάμε για υγραέριο. Αρα είναι πιθανό να υπάρχει φιάλη υγραερίου. Η φιάλη υγραερίου έχει μεγαλύτερη πίεση, ενώ του φυσικού αερίου για λόγους ασφαλείας είναι πολύ μικρή, απειροελάχιστη. Για να γίνει μία έκρηξη θα πρέπει να είχε εγκλωβιστεί ο όγκος του φυσικού αερίου μέσα στο διαμέρισμα.

Στα πιθανά αίτια είναι να μην έχουν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Συνήθως, ο εγκλωβισμός υγραερίου είναι που προκαλεί την έκρηξη. Πιθανόν να υπήρχε κάποια διαρροή, αλλά δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα».

Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το άναμμα του διακόπτη, ενδεχομένως να προκάλεσε σπινθήρα κι ως εκ τούτου, με το που άναψε το φως ο ηλικιωμένος να έγινε και η έκρηξη που ως εκ θαύματος δεν τον σκότωσε, μιας και το ωστικό κύμα ήταν τόσο δυνατό που καταστράφηκαν και διαμερίσματα στο απέναντι πεζοδρόμιο!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA