ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/01/2022 22:52

Καίτη Γκραμμά: «Εκτυλίσσεται ανθρωποφαγία» - Τι δηλώνει το μοντέλο που πρωταγωνίστησε στη διαφήμιση της Pantene

Για «ανθρωποφαγία» με αφορμή την διαφήμιση του Pantene στην οποία συμπρωταγωνίστησε, έκανε λόγο σήμερα το trangender μοντέλο Καίτη Γκραμμά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καίτη Γκραμμά: «Εκτυλίσσεται ανθρωποφαγία» - Τι δηλώνει το μοντέλο που πρωταγωνίστησε στη διαφήμιση της Pantene
Πηγή: Glomex
Ανάγνωση:

Για «ανθρωποφαγία» με αφορμή την διαφήμιση του Pantene στην οποία συμπρωταγωνίστησε, έκανε λόγο σήμερα το trangender μοντέλο Καίτη Γκραμμά. «Εδώ και μία εβδομάδα εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία. Και έχει ανοίξει μία συζήτηση, γιατί να υπάρχουν ρατσιστικά, ομοφοβικά, τρανσφοβικά σχόλια. Αυτό για εσάς είναι στο προσκήνιο για μια βδομάδα. Για εμένα είναι όλη μου η ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η Καίτη Γκραμμά, η ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει αλλά έχει αλλάξει και ο τρόπος που εκδηλώνεται ο ρατσισμός. «Πιστεύω πως ο ρατσισμός είναι ανθρώπινη εφεύρεση, δεν πιστεύω πως οι άνθρωποι γεννιούνται ρατσιστές. Επομένως, πιστεύω πως η κοινωνία έχει αλλάξει, αλλά έχει αλλάξει και ο ρατσισμός μαζί. Εννοώ, ότι πριν από μερικές δεκαετίες θα άκουγες κάποιον ολοφάνερα να τάσσεται κατά των ομοφυλοφίλων, να βγαίνει και να λέει δημόσια "να πεθάνουν"» σημείωσε, λέγοντας πως αυτό σήμερα δεν γίνεται, πέρα κάποιων εξαιρέσεων.

Video Loading...

«Δηλαδή θα κάνει κάποιος ρατσιστικές δηλώσεις που θα λένε "να μην πεθάνουν, αλλά όχι να υιοθετήσουν και παιδί". Ή "αρκεί να μην προκαλούν". Για κάποιο λόγο μας έχει φυτευτεί στο μυαλό πως αν έχεις μια διαφορετική σεξουαλικότητα, θα πρέπει να την εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών», είπε. «Έχουν αίσθημα υπεροχής και εξουσίας, έχουν προνόμια. Βλέπουν ότι σιγά σιγά αυτό το πράγμα εξασθενεί. Κανένας δεν θέλει όταν είναι ισχυρός να αρχίσει να αποδυναμώνεται. Δεν θέλει να βλέπει ότι κι άλλοι άνθρωποι αποκτούν δικαιώματα, φωνή και είναι μέρος της πραγματικότητας και της καθημερινότητας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για το πόσες φορές χρειάστηκε να υπερασπιστεί τις επιλογές της είπε πως αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση. «Είναι μία ημέρα, μία νέα πρόκληση. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί στο δρόμο που να απαιτείται να υψώσεις το ανάστημά σου και να πεις ποιος ή ποια είσαι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΡΑΝΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ