Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστια είναι η κινητοποίηση που γίνεται για να διασωθεί η φάλαινα «ζιφιός» που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την παραλία του Αλίμου. Η φάλαινα είναι τραυματισμένη και στο σημείο υπάρχει από νωρίς το πρωί Λιμενικό και κτηνίατροι, οι οποίοι ψάχνουν τρόπους για να απομακρύνουν από την παραλία τη φάλαινα. 

Διαβάστε ακόμηΕκρηξη στη Συγγρού: «Ζούμε από θαύμα», λέει η Ελενα Τζούλη

Οι λιμενικοί έχουν ειδοποιήσει ειδικούς από το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η φάλαινα έχει τραυματιστεί - πιθανότατα από προπέλα - αφού φέρει τραύματα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα της. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον καθηγητή Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρόσο Κουτσούμπα, πρόκειται για μία μικρού μήκους φάλαινα. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που έχουν λάβει οι κτηνίατροι. Στη φάλαινα έχει παρασχεθεί φαρμακευτική αγωγή λόγω του τραύματος. Η φάλαινα παρακολουθείται και υποστηρίζεται από δύτες, κτηνιάτρους και βιολόγους. Οι πιθανότητες, βέβαια, να επιβιώσει είναι ελάχιστες. Η φάλαινα «ζιφιός» ζει στα βαθιά νερά. Γι' αυτό, όπως τονίζουν όσοι έχουν πάρει μέρος στην επιχείρηση διάσωσής του, γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να το σώσουν. 

Συγκινεί πιτσιρικάς: Φιλά την τηλεόραση για να βοηθήσει τη φάλαινα

Η αγωνία που υπάρχει για τη φάλαινα είναι έκδηλη και μπορεί να αποτυπωθεί σε μία φωτογραφία: Σε αυτή που μικρός τηλεθεατής, βλέποντας τη φάλαινα «ζιφιός» να υποφέρει, σπεύδει στην τηλεόραση να τη φιλήσει, μήπως της δώσει δύναμη για να σωθεί.

Αμυράς: Υποφέρει η φάλαινα στον Αλιμο

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υποφέρει», «η πρόγνωση δεν είναι καλή», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς από τον Άλιμο, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για φάλαινα - φυσητήρα αλλά για φάλαινα – Ζιφιό, δηλαδή μια ραμφοφάλαινα που ζει συνήθως σε βυθούς από 1 έως 3 χλμ. Το γεγονός ότι έχει βρεθεί σε τόσο ρηχά νερά δείχνει ότι προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA