Μενού
  • Α-
  • Α+

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για τη δράση του ιερέα από τα Κάτω Πατήσια που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για βιασμό. Μία 40χρονη κατήγγειλε πως πήγε για εξομολόγηση και ο 37χρονος τη ρωτούσε για τη σεξουαλική της ζωή, για τις φαντασιώσεις που είχε, ενώ τον χαρακτήρισε «χειριστικό».

«Είχα διάφορα προβλήματα εκείνο το διάστημα. Είχα χάσει τον μπαμπά μου εκείνο το διάστημα και είχα κατάθλιψη. Οπότε προσπαθούσα να βρω έναν ιερέα να με αντιπροσωπεύει για να φύγω από τον κυκεώνα της κατάθλιψης που είχα πέσει. Όταν πήγα στην εκκλησία γνώρισα τον ιερέα, μου μίλησε πάρα πολύ γλυκά. Είδα έναν νέο άνθρωπο, γλυκό, ευγενικό και κανονίσαμε να συναντηθούμε», είπε η 40χρονη στο STAR και συμπλήρωσε: «Πάω λοιπόν στην εκκλησία και ξεκίνησα να του λέω τα προβλήματά μου. Στην αρχή ου μίλαγε για το Θεό, μου είπε “μη φοβάσαι τώρα είσαι μαζί μου και πρέπει να με εμπιστεύεσαι απόλυτα και ότι σου πω θα κάνεις”. Ηταν πολύ χειριστικός, τον έβλεπα που κοιτούσε περίεργα με ένα ύφος όπως φλερτάρουν οι άνδρες μία γυναίκα. Μία γυναίκα καταλαβαίνει πότε ο άνδρας την κοιτάει πονηρά». 

Ο ιερέας ξεκίνησε να ρωτά την γυναίκα «πώς τα πάω με τον άνδρα μου ερωτικά, αν συνευρικόμαστε, αν είμαι ικανοποιημένη, αν υπάρχει χημεία μεταξύ μας. Του λέω “που κολλάει αυτό το πράγμα; Έχει σχέση με την εξομολόγηση που κάνουμε πάτερ;” και λέει “φυσικά, πρέπει να τα λέμε όλα, μην αισθάνεσαι ντροπή και άσχημα, πρέπει να απελευθερωθείς όσο είσαι μαζί μου, είμαστε στον οίκο του Θεού και αν θες να μπεις στο δρόμο του Θεού θα πρέπει να με εμπιστεύεσαι απόλυτα και να κάνεις υπακοή σε ό,τι σου λέω”. Ντρέπομαι να τα πω μιλούσε τόσο χυδαία, δεν μπορώ να εκφραστώ. Ερωτικά αν θέλαμε να παρευρεθώ με άλλα άτομα ή και ερωτικά αν ήθελα να πάω και με άλλους άνδρες παράλληλα με τον άνδρα μου. Είχα πάθει τέτοιο σοκ. Ντράπηκα πάρα πολύ». 

Ο ιερέας ρώτησε την γυναίκα «γιατί ντρέπεσαι» με την ίδια να του απαντά: «μα είναι πράγματα αυτά; Υπάρχει εξομολόγηση τέτοιου τύπου; “Φυσικά” μου λέει “και αν θες να συνεχίσουμε μαζί, καταρχάς αυτά που συζητάμε δεν θα τα πεις πουθενά, θα κάνεις υπακοή σε ότι σου λέω. Γιατί αν δεν κάνεις υπακοή τίποτα δεν θα πάει καλά. Μου είπε πολύ χειρότερα που δεν μπορώ να το δω». «Όταν έφυγα από την εξομολόγηση το είπα σε όλους μου τους πελάτες γιατί ζητούσα βοήθεια και δεν ήξερα τι να κάνω. Λέω “παιδιά μου την έπεσε ο ιερέας” και γελούσαν. Φοβήθηκα να κάνω καταγγελία γιατί σκεφτόμουν πολύ καιρό, φαντάστηκα ότι μπορεί να ήμουν μόνο εγώ σαν περιστατικό μεμονωμένο πως θα βρω τον μπελά μου και θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα». 

Μετά από καιρό «με βρήκε εκείνος γιατί μάλλον είδε ότι άλλαξα εξομολόγο και μου έκανε παρατήρηση και ρώτησε “άλλαξες εξομολόγο, πνευματικό;” και του απάντησα “γιατί είναι κακό; Δεν σας έβρισκα εσάς και πήγα σε κάποιον άλλο”. Μου είπε “δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό, είναι απαράδεκτο, μόνο σε εμένα έπρεπε να έρχεσαι”». Η καταγγέλλουσα «δεν θυμάμαι τι είχα πάθει, αισθάνθηκα την ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον. Σκεφτόμουν να του μιλήσω μετά από αυτά που είπε και σκέφτηκα να του δώσω ακόμα μία ευκαιρία. Τον παίρνω τηλέφωνο και λέει “κοίταξε να δεις θέλω να συναντηθούμε να μου πεις τα πάντα, αλλά δεν θα έρθεις τώρα, το βράδυ”. Ρώτησα “όταν λέτε βράδυ, τι ώρα εννοείτε αφού η εκκλησία κλείνει στις 8;” και απάντησε “ότι ώρα θες εσύ, εγώ θα είμαι πάντα για εσένα εδώ”. Πήγα έντρομη στη μητέρα μου εκείνο το βράδυ και μου είπε “αυτός πρέπει να κάνει αυτές τις δουλειές μέσα στην εκκλησία, έχει τα κλειδιά και φέρνει γυναίκες”». 

«Επιθυμώ την τιμωρία του. Επιθυμώ η εκκλησία να ελέγχει αυστηρά αυτούς τους ανθρώπους που έχει σε αυτές τις θέσεις, είναι θέσεις ζωής. Πάει ο άλλος να πει το πρόβλημά του, τον πόνο του, να ενωθεί με τον Θεό και αυτοί οι άνθρωποι κοιτούν να εκμεταλλευτούν τη θέση τους επειδή παίρνουν κάποιο μισθό για να μπορέσουν να κάνουν τα πονηρά τους πράγματα», κατέληξε η 40χρονη. 

Υπενθυμίζεται πως τον ιερέα κατήγγειλε εχθές (27/1) μία γυναίκα υποστηρίζοντας πως σε ηλικία 16 ετών της ζήτησε κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης να του δείξει το στήθος της και «έλεγε αισχρά λόγια» ενώ ακόμα μία γυναίκα κατήγγειλε πως της ζητούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες «όπως σε γέννησε η μάνα σου» και την παρότρυνε να βγάλει τα ρούχα της στο εξομολογητήριο.

Ιερέας: Είμαι αθώος και διασύρομαι

«Είμαι αθώος, αδίκως κατηγορούμαι και διασύρομαι» υποστήριξε νωρίτερα την Πέμπτη (27/1) με δήλωσή του στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ο ιερέας. «Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη αποδεικνύει την αθωότητά μου. Δεν την βίασα, όπως με κατηγορεί, γιατί δεν έχει διαρραγεί ο παρθενικός υμένας. Οι χώροι που κατηγορούμαι ότι τη βίασα, φέρουν τζαμαρίες και κλειδιά έχουν έξι άνθρωποι. Κανείς ποτέ δεν αντιλήφθηκε τίποτα; Είναι ο λόγος ο δικός μου απέναντι στο λόγο της. Όμως, η ανήλικη δεν έχει πειραχθεί και το στοιχείο αυτό δεν μπορεί να ξεπεραστεί από καμία κατάθεση. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένειά μου και τη σύζυγό μου, που είναι στο πλευρό μου, με πιστεύει και με στηρίζει» ανέφερε ο κατηγορούμενος ιερέας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA