ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/01/2022 15:58

Φάλαινα στον Αλιμο: Πολύ σοβαρή η κατάστασή της - Τα πρώτα αποτελέσματα για την υγεία της

Από την λεπτομερή κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα «ζιφιός» φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φάλαινα στον Αλιμο: Πολύ σοβαρή η κατάστασή της - Τα πρώτα αποτελέσματα για την υγεία της
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Πολύ σοβαρή κρίνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης και των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων, η κατάσταση της υγείας της φάλαινας που εντοπίστηκε νωρίς το πρωί στα αβαθή της παραλίας του Αλίμου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη: Φάλαινα στον Αλιμο: Πιτσιρικάς φιλάει την τηλεόραση για να τη σώσει

Από την λεπτομερή κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα «ζιφιός» φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Έγινε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και ιολογικών εξετάσεων για τη διερεύνηση και πιθανών άλλων παθολογικών καταστάσεων. Από τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

Video Loading...

Αναμένονται τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το ζώο παρακολουθείται στενά ενώ οι αιματολογικές, καθώς και οι βιοχημικές εξετάσεις θα επαναληφθούν το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

Video Loading...

Η μάχη που δίνουν οι ειδικοί για να διασωθεί η φάλαινα είναι αρκετά δύσκολη. Αλλωστε, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε δηλώσει ότι: «δυστυχώς η φάλαινα υποφέρει». Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για φάλαινα - φυσητήρα αλλά για φάλαινα – Ζιφιό, δηλαδή μια ραμφοφάλαινα που ζει συνήθως σε βυθούς από 1 έως 3 χλμ. Το γεγονός ότι έχει βρεθεί σε τόσο ρηχά νερά δείχνει ότι προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΑΛΑΙΝΑ ΑΛΙΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ