Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλο ήταν το κύμα συμπαράστασης που δέχτηκε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, με τον εφιάλτη που περιέγραψε πως έζησε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ και να συγκινεί όλο το πανελλήνιο.

Ο γνωστός τραγουδιστής και πρώην παίκτης του Survivor Ηλίας Μπόγδανος επηρεασμένος από τη σοκαριστική ιστορίας της 24χρονης κοπέλας αποφάσισε να γράψει ένα τραγούδι για όλα όσα έζησε η άτυχη κοπέλα χωρίς ωστόσο να αποσκοπεί σε εμπορικό όφελος από αυτό, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Το Πρωινό».

«Η Γεωργία ήταν η αφορμή γι’ αυτό το κομμάτι γιατί η κακοποίηση των γυναικών υπήρχε ανέκαθεν οπότε δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρχαν αιτίες. Αυτή όμως ήταν η αφορμή γιατί το έβλεπα, το ξανάβλεπα, ό,τι άνοιγα, social media, τηλεοράσεις κτλ έβλεπα αυτό το θέμα και είχα πέσει, είχα μαυρίσει. Ήθελα να εκφράσω και εγώ τη στήριξή μου. Όλο ήταν ένας πόλεμος. Ήθελα να μπω και εγώ στη θέση μιας γυναίκας, και να γράψω πως μπορεί να νιώθει αυτή η γυναίκα που έχει υποστεί κάτι τέτοιο.

Φαντάζομαι ότι η κοπέλα δέχεται πάρα πάρα πολλά μηνύματα συνεχώς οπότε δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να μπλεχτώ. Ελπίζω να δει το τραγούδι και να πάρει μια στήριξη. Δεν αποσκοπεί πουθενά εμπορικά το κομμάτι, δεν βγήκε δισκογραφικά, ούτε video clip ούτε τίποτα. Αν ήταν μπροστά μου η Γεωργία θα της έλεγα ότι αποτελεί έμπνευση για όλους μας» είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Μπόγδανος.

Δείτε τους στίχους του τραγουδιού:

«Να ‘μουνα ποτάμι εγώ με αστείρευτη ορμή

Να κυλούσα γρήγορα χωρίς επιστροφή

Μα είμαι μόνο σταλα πια σ’ απέραντη βροχή

Να ‘μουνα άγρια φωτιά

Να είχα δύναμη

Να μουν για κάποιους ζεστασιά και για άλλους απειλή

Μα είμαι μόνο στάχτη πια και ζω μες το γιατί.

Όσο το φως και αν κυνηγάω

Με πνιγεί το σκοτάδι στη ψυχή

Και ως το πρωί θα αναζητάω

Τον τρόπο για να σπάσω τη σιωπή

Ως τότε μόνη θα μετράω

Σημάδια στο κορμί

Να ‘μουν αγέρας δυνατός

Να πήγαινα παντού

Από τη γη ως την κορυφή του πιο ψηλού βουνού

Μα είμαι μονάχα πνοή στα βάθη τ’ ουρανού

Να ‘μουνα ήλιος λαμπερός να φώτιζα τη γη

Κανείς να μην πλησίαζε μα να έδινα ζωή

Μα είμαι νύχτα σκοτεινή που δεν προσμένει αυγή

Όσο το φως και αν κυνηγάω

Με πνιγεί το σκοτάδι στη ψυχή

Και ως το πρωί θα αναζητάω

Τον τρόπο για να σπάσω τη σιωπή

Ως τότε μόνη θα μετράω

Σημάδια στο κορμί»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA