ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/01/2022 19:26

Κακοκαιρία Ελπίς: Μήνυση στην Περιφέρεια Αττικής από εγκλωβισμένο οδηγό στη Μεσογείων

Αγωγή κατά της Περιφέρειας Αττικής ετοιμάζει οδηγός που εγκλωβίστηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς - Η μήνυση έρχεται σε συνέχεια της προσφυγής γυναίκας οδηγού που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κακοκαιρία Ελπίς: Μήνυση στην Περιφέρεια Αττικής από εγκλωβισμένο οδηγό στη Μεσογείων
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Αγωγή κατά της Περιφέρειας Αττικής ετοιμάζει οδηγός που εγκλωβίστηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς. Η μήνυση έρχεται σε συνέχεια της προσφυγής γυναίκας οδηγού που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια του χιονιά, η οποία ζητά αποζημίωση 10.000 ευρώ.

Ο οδηγός Θανάσης Τσιρποτσέρης ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της Περιφέρειας Αττικής για να διεκδικήσει αποζημίωση επειδή εγκλωβίστηκε για 13 ώρες στη Λεωφόρο Μεσογείων. «Εγκλωβιστήκαμε, πας παράτησαν και απεγκλωβιστήκαμε 03:50 τα ξημερώματα. Θα κινηθούμε νομικά, έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ», είπε στον ALPHA.

Video Loading...

Ταυτόχρονα, οδηγός που πέρασε 18 ώρες εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό την Παρασκευή (28/1) παρέλαβε το αυτοκίνητό της και ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «θεωρούν ότι η νοημοσύνη των ανθρώπων που βρισκόμασταν εκεί είναι κάτω του μηδενός, νομίζω ότι είναι εμπαιγμός να νομίζει κάποιος πως με αυτό το ποσό είσαι καλυμμένος, μπορείς να το ξεχάσεις», δηλώνει στον ALPHA. Από την πλευρά του οδηγός που έμεινε 10 ώρες εγκλωβισμένος δηλώνει: «γελάω γιατί δεν μπορούμε να θεωρήσουμε πως είναι όλα εξαγοράσιμα».

Αττική Οδός: Εγκλωβισμένη οδηγός ζητά 10.000 ευρώ

Γυναίκα οδηγός κατέθεσε την πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού και ζητά αποζημίωση 10.000 ευρώ. «Η οδύσσειά της ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Δευτέρας όταν μπήκε στην Αττική Οδό προερχόμενη από Ελευσίνα και κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο. Χωρίς καμία ενημέρωση για την κατάσταση επιχείρησε να εξέλθει στην περιφερειακή Υμηττού με κατεύθυνση προς το σπίτι της. Δυστυχώς η περιφερειακή Υμηττού ήταν ήδη κλειστή. Επιχείρησε στην επόμενη έξοδο και παράλληλα τηλεφωνούσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Αττικής Οδού προκειμένου να δει τι συμβαίνει», είπε στο MEGA ο δικηγόρος της γυναίκας, Γιάννης Καλαβρής.

Video Loading...

Το τηλεφωνικό κέντρο δεν απαντούσε και σκέφτηκε σαν λύση να προχωρήσει παρακάτω, να βγει στην έξοδο της Παιανίας και να εισέλθει πάλι στην Αττική Οδό θεωρώντας πως είναι ασφαλής δρόμος. Εισέρχεται πάλι στις 12 από την είσοδο της Παιανίας χωρίς να ενημερωθεί από τον υπάλληλο που κράτησε το αντίτιμο των διοδίων, με αποτέλεσμα λίγα μέτρα πιο κάτω να εγκλωβιστεί και να μείνει εκεί μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαβρή, η εντολέας του χρησιμοποιεί καθημερινά την Αττική Οδό και ετησίως δίνει πάνω από 1.000 ευρώ σε διόδια. Για την αποζημίωση των 10.000 ευρώ που ζητά ως αποζημίωση: «κάνουμε μια εκτίμηση της ζημιάς που έχει υποστεί. Είναι ένα εύλογο τίμημα αν υπολογίσει τις ώρες που πέρασε, την κατάσταση που βρέθηκε και το αυτοκίνητο ξέμεινε από καύσιμα». «Θεωρούμε ότι μονομερώς αυτός που προκαλεί μία βλάβη δεν μπορεί να ορίσει το ποσό» λέει ο δικηγόρος για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που είπε ότι θα καταβάλει στους οδηγούς η Αττική Οδός και συμπλήρωσε: «θεωρώ ότι για να τα καταβάλλει θα ζητήσει παραίτηση απ’ οποιαδήποτε άλλη αξίωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣ ΧΙΟΝΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ