Μενού
  • Α-
  • Α+

Αγρια επίθεση από 15 άτομα δέχτηκε 16χρονο προσφυγόπουλο που φοιτά στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, λίγους μήνες μετά τα πρωτοφανή επεισόδια με ομάδες ακροδεξιών στη σχολική μονάδα. Όπως καταγγέλθηκε, ο 15χρονος περίμενε το λεωφορείο μετά τη λήξη των μαθημάτων για να επιστρέψει στη δομή Διαβατών όπου διαμένει όταν του επιτέθηκαν με μπουνιές, κλωτσιές αλλά και σιδερογροθιά. Οι καταγγελίες για τη δράση ακροδεξιάς ομάδας εντός και εκτός του ΕΠΑΛ Ευόσμου έχουν σταλεί στην αστυνομία και την εισαγγελία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr, o μαθητής που δέχτηκε την άγρια επίθεση από άτομα που φέρονται να ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο, για έναν μήνα δεν πήγε ξανά στο σχολείο, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του φοβόντουσαν μην υπάρξει νέα επίθεση εις βάρος του. Αρχές της εβδομάδας ο μαθητής πήγε για να παρακολουθήσει ξανά τα μαθήματά του στο σχολείο και ακολούθησε νέο περιστατικό, αυτή τη φορά εκφοβισμού, όμως χάρη στην άμεση αντίδραση της συνοδού των ανηλίκων και εκπαιδευτικών του σχολείου αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Το μήνυμα του 16χρονου Κούρδου πρόσφυγα από το Ιράκ

«Γεια σας κυρία, ήθελα να σας πω κάτι. Και πάλι αυτά τα αγόρια ήρθαν μπροστά από το σχολείο μας. Ήθελαν να με πολεμήσουν ξανά», ανέφερε ο 16χρονος πρόσφυγας σε μήνυμα που έστειλε την Τρίτη (25/1) στην συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων. Ο ίδιος, μετά από σχετική ερώτηση, είπε στο ίδιο μήνυμα πως ούτε γνωρίζει αυτά τα άτομα αλλά ούτε και τον λόγο που θέλουν να τον «πολεμήσουν». Η συντονίστρια με τη σειρά της του απάντησε ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μια λύση, με τον 16χρονο να της απαντά: «Ξέρω ότι θέλεις κυρία. Αλλά δεν σταματούν. Και εγώ μπορώ να πολεμήσω. Αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο». Ο μαθητής έκτοτε δεν έχει ξανά πάει στο σχολείο καθώς ο ίδιος και οι γονείς του φοβούνται για τη σωματική του ακεραιότητα.

Σημειώνεται, ότι στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ευόσμου πηγαίνουν περίπου 40 προσφυγόπουλα, οι περισσότεροι από τους οποίους διαμένουν στη δομή των Διαβατών και κάποιοι άλλοι σε σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχολείο, πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών έχουν τρομοκρατηθεί από τα αυτά τα άτομα και ως εκ τούτου δεν πηγαίνουν τις τελευταίες ημέρες να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σχολείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA