Μενού
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα του Σαββάτου (29/1) η μικρή φάλαινα καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος και ξεκίνησε να πλέει στα ανοιχτά του του Σαρωνικού κόλπου. Μετά την τελευταία ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που χορηγήθηκε στο ζιφιό που σήμερα το πρωί έκανε την εμφάνισή του στην Σαλαμίνα. Σε επαγρύπνηση θα παραμείνει τόσο το Λιμενικό Σώμα, όσο και το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, που σύμφωνα με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως θα πραγματοποιούνται περιπολίες γύρω από το νησί για τα επόμενα 24ωρα, ώστε να σιγουρευτούν ότι το θαλάσσιο κήτος δεν θα ξαναχρειαστεί βοήθεια.

Η κατάσταση της υγείας του μικρού ζιφιού σύμφωνα με την καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Νατάσας Κομνηνού παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη και για αυτό εξειδικευμένοι κτηνίατροι χορήγησαν στο θηλαστικό ειδική φαρμακευτική αγωγή, αποτελούμενη από αντιβιοτικά, κορτιζόνη και παυσίπονα. Στη Σαλαμίνα παρίσταται και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, που προσπαθεί να συντονίσει την επιχείρηση των δυτών του λιμενικού σώματος ;και της Lifeguard Hellas.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος την μικρή φάλαινα, το βράδυ της Παρασκευής όταν και ξαναέγινε προσπάθεια για να την οδηγήσουν στα βαθιά συνόδευε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας ένα σκάφος του λιμενικού, για να την προστατεύσει από πιθανή σύγκρουση της με διερχόμενα σκάφη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA