Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε άλυτο γρίφο αναμένεται να εξελιχθεί για την κυβέρνηση η απόφαση  υγειονομικών να μην κάνουν την τρίτη δόση κατά του κορονοϊού και ουσιαστικά να χάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού που τώρα κρατούν στα χέρια τους. Στις 7 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όλους τους πολίτες και το ερώτημα είναι τι θα πράξει η κυβέρνηση με όσους υγειονομικούς αρνηθούν να υποβληθούν στην 3η δόση.

Οπως αποκάλυψε το OPEN και η Δέσποινα Βλεπάκη, το πιθανότερο σενάριο είναι πως το πιστοποιητικό αυτών των εργαζομένων να «κοκκινίσει» μεν, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να τεθούν σε αναστολή! Αυτή τη στιγμή εξετάζεται σοβαρό το ενδεχόμενο, οι υγειονομικοί που δεν θα κάνουν την τρίτη δόση, να παραμένουν στις δουλειές τους εφόσον έχουν δύο αρνητικά rapid test.

Αντίθετα, πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι να παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου. Αν η σκέψη για τους υγειονομικούς που αρνούνται την τρίτη δόση, γίνει πράξη, τότε θα έχουμε το παράδοξο, υγειονομικοί να μπαίνουν σε ΜΕΘ, αλλά να μην έχουν το δικαίωμα να μπουν σε... εστιατόριο!  

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 19.584 κρούσματα, 583 διασωληνωμένοι και 78 θάνατοι

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση, καθώς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς θα αναγκάσει ακόμη 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές σε αναστολή εργασίας, καθώς δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εδώ και επτά μήνες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.:

«Ακόμη 10.000 υγειονομικοί θα προστεθούν στους 4.700 συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Επίσης συνάδελφοι που τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθενται σε αναστολή. Τι θα κάνει τώρα η Κυβέρνηση; θα εφαρμόσει το Νόμο και θα θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή με την λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή θα σιωπήσει;

Και εάν σιωπήσει γιατί οι 4.700 συνάδελφοι βρίσκονται ακόμη σε αναστολή; Γιατί συνάδελφοι που εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθονται σε αναστολή; Η Κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της αδιέξοδης πολιτικής που εφάρμοσε με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό της χώρας που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 97% το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα. Τη σκληρότητα την εφήρμοσε και εξάντλησε στο Υγειονομικό προσωπικό. Δεν τόλμησε να την επεκτείνει σε άλλα επαγγέλματα, λόγω πολιτικού κόστους.

Έγκριτοι Επιστήμονες διατυπώνουν πια επιστημονικές απόψεις, μελέτες ότι οι εμβολιασμένοι αποφεύγουν τη βαριά νόσηση, όχι όμως την ελαφριά νόσηση και την μετάδοση. Με τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ (επιστροφή συναδέλφων στην εργασία την 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα, κατάργηση της προληπτικής καραντίνας συναδέλφων που είναι επαφές κρουσμάτων, την μη διενέργεια προληπτικών τεστ), υπάρχει μεγάλη Νοσοκομειακή διασπορά του ιού και 3.000 συνάδελφοι νοσούν κάθε φορά και βρίσκονται σε καραντίνα.

Γιατί λοιπόν επιμένει η Κυβέρνηση στην αδιέξοδο πολιτική που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και διαλύει τα Νοσοκομεία; Να άρθουν οι αναστολές με προληπτικά τεστ. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην επιμείνει στην υποχρεωτικότητα και θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή. Μην διαλύετε το Ε.Σ.Υ.. Μην διαλύετε τα Νοσοκομεία έχοντας κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση, συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων», καταλήγει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA