Μενού
  • Α-
  • Α+

Εχοντας ξανά ρεύμα στο σπίτι της μετά από μέρες, η κυρία Κωνσταντίνα από το Ντράφι, η 80χρονη που έγινε viral, όταν κυκλοφόρησε το βίντεο από την επίθεσή της σε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ με τη μαγκούρα, είναι πλέον πιο ήρεμη! Η συμπαθέστατη γιαγιά μίλησε στον Alpha για τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε στη διάρκειας της κακοκαιρίας Ελπίς, τις δυσκολίες που πέρασε και τους λόγους που έφτασε να πάρει τη μαγκούρα και να... κυνηγήσει τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ. 

Διαβάστε ακόμη: Ντράφι: 80χρονη που παραμένει χωρίς ρεύμα χτύπησε με τη μαγκούρα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ

Η γιαγιά που τα «έψαλε» στον ΔΕΔΔΗΕ μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: «Να φανταστείτε δεν ήταν μαγκούρα, αλλά ένα ξύλο που άρπαξα πρόχειρα, γιατί αν και σχεδόν 80 ετών, ακόμα στέκομαι στα πόδια μου. Ομως είχε τόσο χιόνι και πάγκο που... όταν είδα από μακριά το αυτοκίνητο, έτρεξα και γκρεμοτσακίστηκα από τα σκαλιά και το πήρα για να κρατηθώ όρθια και να τους προλάβω», είπε αρχικά. 

«Ο υπάλληλος ήταν ευγενέστατος και συμπαθέστατος και μου έδωσε υπόσχεση ότι σε 4 ώρες θα έρθει το ρεύμα και τελικά ήρθε. Δεν ξέρω αν έκανα εγώ τη δουλειά, η μαγκούρα ή κάποιος άλλος. Καταλαβαίνω ότι είχαν δύσκολο έργο και τα συνεργεία, αλλά κι εγώ 5 μέρες χωρίς ρεύμα, μέσα στο κρύο, έχασα κι εγώ τον ύπνο μου. Ως Ελληνας πολίτης κι εγώ, έπρεπε να διεκδικήσω το δίκιο μου και τα δικαιώματά μου. Δεν ήταν ο σωστός τρόπος βέβαια, αλλά όταν το... τερμάτισαν οι άλλοι... το τερμάτισα κι εγώ. Τα παιδιά μου με έγραφαν βίντεο από το μπαλκόνι και μετά έτρεχαν να με μαζέψουν γιατί φοβήθηκαν μην πάθω εγκεφαλικό», συμπλήρωσε η κυρία Κωνσταντίνα.

Οσο για τις δυσκολίες που έζησε: «Μείναμε πέντε μέρες χωρίς ρεύμα, είχαμε μόνο ένα τζάκι το οποίο κάποια στιγμή τελείωσαν και τα ξύλα και έπρεπε να πάμε να βρούμε ξύλα, φάρμακα, τρόφιμα. Πήρα τον Δήμο Ραφίνας να μας ανοίξει τον δρόμο από τα χιόνια και τελικά ο δρόμος άνοιξε, μόνο όταν βγήκαμε σε πρωινή εκπομπή. Με άκουσαν να κλαίω στο τηλέφωνο και τότε συγκινήθηκαν κάποιοι. Στο εξής, θα υπάρχει εκεί η μαγκούρα, όχι ως σύμβολο βίας, αλλά ως σύμβολο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Ο άνθρωπος του ΔΕΔΔΗΕ δεν έφταιγε για να ακούσει αυτά που άκουσε, αλλά εκείνη την ώρα μιλούσε η ταλαιπωρία και η οργή μου. Αλλά ως Ελληνες πολίτες δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις, έχουμε και δικαιώματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA