Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που ανήρτησε σελίδα στο Facebook με υδροστρόβιλο να περνά μέσα από το λευκό τοπίο που επικρατεί στη Σκιάθο. Συγκεκριμένα, η σελίδα «Forecast Weather Greece», δείχνει το λιμάνι της Σκιάθου να είναι γεμάτο χιόνια, ενώ στο βάθος διακρίνεται ο υδροστρόβιλος.

Διαβάστε ακόμη: Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στους δημότες: Καθαρίστε τα πεζοδρόμιά σας για να πάνε τα παιδιά σας στο σχολείο

Το φαινόμενο οφείλεται στην αλλαγή της θερμοκρασίας και θεωρείται συνηθισμένο αυτή την εποχή, ωστόσο υδροστρόβιλοι στην εν λόγω περιοχή δεν παρατηρούνται συχνά ακόμη και σε μεγάλες κακοκαιρίες. Την ώρα μάλιστα που το χιόνι είχε καλύψει το λιμάνι στου νησιού των Σποράδων, η εικόνα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου γενικότερα, είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA