Μενού
  • Α-
  • Α+

Νεκρός ανασύρθηκε ο 21χρονος σκιερ στα Τζουμέρκα, ο οποίος το πρωί ξεκίνησε να κάνει ορειβατικό σκι και λίγο αργότερα χάθηκε. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως πρόκειται για τον γνωστό αναρριχητή, Ερμή Θεοχαρόπουλο, που κατάγεται από αυτά τα μαγευτικά χωριά της Ηπείρου που τόσο άδικα και άτυχα του στέρησαν τη ζωή. «Αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου», έλεγε σε συνέντευξή του με καταγωγή από το ορεινό χωριό Άγναντα στην Ήπειρο που μετακόμισε εκεί μόνιμα με την οικογένειά του το 2012. Ο πατέρας του είναι προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδος και η μητέρα του διοργάνωνε αγώνες. Με λίγα λόγια μεγάλωσε μέσα στα σπορ βουνού και στους αγώνες.

«Το να έχεις τον πατέρα σου προπονητή είναι τρελά δύσκολο και περίπλοκο. Μου ήταν δύσκολο στην αρχή γιατί δεν μπορούσα να διαχωρίσω πότε ο πατέρας μου ήταν πατέρας μου και πότε coach, οπότε στην αρχή λογικό ήταν να υπήρχαν εντάσεις» έλεγε χαρακτηριστικά για τη σχέση που είχε η οικογένειά του με τα βουνά. «Βασικό στοιχείο για να κάνει οποιοσδήποτε αθλητής το μεγάλο βήμα πιστεύω ότι είναι να κάνει μικρά, μεθοδικά βήματα και να μην βιάζεται», συμπλήρωνε.

https://www.instagram.com/tv/CYb11cwoLHC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου το 2000 και με το παρατσούκλι «Ερμίδης», λάτρευε τη μουσική και τα ντραμς του και άκουγε ραπ και ροκ.;Πάντα χαμογελαστός και φιλικός, ο Ερμής χαρακτηριζόταν από το μεγάλο πάθος του -για ότι αγαπούσε- και την επιμονή του. Είχε μπει μάλιστα σε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα προπόνησης στην αγωνιστική αναρρίχηση και φιλοδοξούσε να μπορέσει να κάνει την διαφορά.

Ο άτυχος νεαρός είχε εγκλωβιστεί, όταν έπεσε σε γκρεμό από ύψος 300 μέτρων με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Για την διάσωσή του είχαν σπεύσει ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ ενώ από αέρος επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο για να τον παραλάβει και να τον διακομίσει σε νοσοκομείο, καθώς έχριζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης και χειρουργείων. Ο νεαρός εντοπίστηκε σε δύσβατη χαράδρα και έκτοτε στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Ο 21χρονος το πρωί ξεκίνησε να κάνει ορειβατικό σκι και λίγο αργότερα χάθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA