Μενού
  • Α-
  • Α+

Οπτικό και ηχητικό ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε φούρνο στη Βούλα το περασμένο Σάββατο (22 Ιανουαρίου) φέρνει στη δημοσιότητα η εκπομπή Live News. Το βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει τις προσπάθειες των πελατών του φούρνου και όσων περνούσαν τυχαία από το σημείο, να προστατευθούν ενώ το ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφει τις συνομιλίες του κέντρου της Άμεσης Δράσης με το πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέφθασε πρώτο στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Αγία Παρασκευή: Βουνά τα χιόνια στα σχολεία, στο δρόμο οι μαθητές περιμένοντας τον καθαρισμό

Οι οδηγίες από το Κέντρο ήταν σαφείς: Να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας οι αστυνομικοί, αφήνοντας και λίγα μέτρα μακριά από το σημείο τις μηχανές τους και να ενημερώσουν για τους δράστες, προκειμένου να σπεύσουν άμεσα ενισχύσεις. Μάλιστα, στη συνομιλία ακούγεται και η στιγμή που ο αστυνομικός βρήκε τον πρώτο κάλυκα των 9 mm από την επίθεση, αλλά και η περιγραφή των δραστών της. 

Στο βίντεο φαίνονται οι πελάτες να τρέχουν να σωθούν από τους πυροβολισμούς που έπεσαν το απόγευμα του Σαββάτου (22 Ιανουαρίου). 

Ακολουθούν οι συνομιλίες του Κέντρου Αμεσης Δράσης με τους αστυνομικούς:

Κέντρο: Μας ενημερώνουν για συμπλοκή, για Ε23 στο σημείο, μέτρα αυτοπροστασίας. 360, το λάβατε; 

Αστυνομικοί: 1 - 4 μεταβαίνουμε

Κέντρο: Η πρώτη ενημέρωση μας λένε για άτομο με όπλο, το οποίο έχει πυροβολήσει, έχουμε δύο κάρτες. Μας λένε στο κατάστημα τώρα Ερμού 5 για Ε23, μέτρα αυτοπροστασίας, Ερμού 5. 

Αστυνομικοί: Ερμού 5 Βούλα ή Βουλιαγμένη; 

Κέντρο: Βούλα, Βούλα, Βούλα, μετά τα σχολεία, εκεί μετά... Σε ένα αρτοποιείο η ενημέρωση. Αφήστε κάπου τα δίκυκλα, όπως θα τα προσεγγίζετε μακριά ένα - δύο τετράγωνα. 303, τι σας ενημερώνουν; Πόσα άτομα έχουν όπλα, αν έχουμε Ε23, δώστε μας εικόνα τώρα. 

Αστυνομικοί: 303, στον φούρνο έχουμε αίματα, καθώς και ένα μαχαίρι μεγάλων διαστάσεων. 

Κέντρο: Δεν αποχωρεί κανείς, εσείς 303 προσεγγίζετε τον φούρνο και θέλουμε ενημέρωση, για άτομο μας είπαν με καραμπίνα. 

Αστυνομικοί: Υπάρχουν ίχνη από αίμα, καθώς και φθορές εκτεταμένες. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μέσα στον φούρνο, έχουν αποχωρήσει όλοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA