Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη της επίθεσης με γκαζάκια έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Δημήτρη Καμπουράκη στην Αργυρούπολη. Ο δράστης, φορώντας κουκούλα και γάντια κι ένα σακίδιο στην πλάτη, βγάζει μια τσάντα και την τοποθετεί στο πλατύσκαλο της εισόδου. Ακολούθως, με αναπτήρα ανάβει το φυτίλι, βάζει τον αναπτήρα στην τσέπη και φεύγει από το σημείο με γοργό βηματισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη, ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκασε μετά από τρία λεπτά και τύλιξε στις φλόγες την πόρτα της εισόδου του σπιτιού του Δ. Καμπουράκη.

«Φαίνεται ο τύπος. Αυτός ήρθε, άφησε ένα μπιτόνι με δύο γκαζάκια και ένα σακίδιο. Του έβαλε φωτιά, έφυγε και αυτό άναβε τουλάχιστον 3 λεπτά πριν σκάσει» είπε και σημείωσε πως «φαινόταν μόνος του». Ο δράστης φορούσε μάσκα και σκούφο, αλλά έχουν καταγραφεί ορισμένα χαρακτηριστικά του. «Εάν δεν είχα πόρτα ασφαλείας κάτω, θα είχε μπει η φωτιά μέσα» είπε, αναφέροντας πως η πυρκαγιά ήταν «μεγάλη». Σε ερώτηση για το εάν είχε δεχθεί απειλές, απάντησε: «Εκτός από τα συνηθισμένα που μας στέλνουν: «θα σε σκίσω», «θα σε κάνω», τίποτα ιδιαίτερο. «Ποιος ηλίθιος, ποιος βλάκας, ποιος τρομοκράτης; Και να μην μιλάμε;» διερωτήθηκε.

Θύμα επίθεσης με τον ίδιο τρόπο έπεσε κι ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Ντούμας, καθώς άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του σπιτιού του στο Πεδίον του Αρεως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA