Μενού
  • Α-
  • Α+

Η οικογένεια Δασκαλάκη στην Πάτρα έχει χτυπηθεί αδυσώπητα από τη μοίρα και δεν μπορεί ο ανθρώπινος νους να συλλάβει ούτε κατ' ελάχιστον τον εφιάλτη που βιώνουν αυτοί οι δύο γονείς, που έχουν θάψει δύο παιδιά και σήμερα καλούνται να θάψουν και το τρίτο τους παιδί. Η 9χρονη Τζωρζίνα έχασε τη μάχη για τη ζωή προδομένη από την καρδιά της. Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις δεν έριξαν φως για το πώς σταμάτησε να χτυπά η καρδιά της μικρής κι έτσι οι ελπίδες εναποτίθενται στις ιστολογικές εξετάσεις, όμως μικρή σημασία έχουν πλέον όλα αυτά για τους γονείς.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος η κηδεία του μικρού κοριτσιού θα γίνει σήμερα από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών και η ταφή στο Κοιμητήριο Συχαινών.

-Αντέχεις Ρούλα;

«Φυσικά και αντέχω, μέχρι να την αποχαιρετήσω. Το μετά αβέβαιο...».

-Ο Μάνος;

«Βράχος και αυτός μέχρι την τελετή...».

-Και μετά βράχοι και οι δυο σας. Γιατί κάποιος πρέπει να πηγαίνει στα κορίτσια, να τους μιλάει. Να ανάβει το καντήλι...

Κάπως έτσι ήταν ο διάλογος με την πιο τραγική μάνα της χώρας. Την Ρούλα Πισπιρίγγου. Τη γυναίκα που έχασε 3 κορίτσια σε 3 χρόνια. To δράμα της οικογένειας που έχασε και τα τρία παιδιά της, μέσα σε τρία χρόνια, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Οπως είπε στην εφημερίδα η μητέρα των κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγγου, η Μαλένα «έφυγε» από τη ζωή το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια σε ηλικία μόλις 3,5 ετών. Η Ιριδα μόλις 6 μηνών το 2020 από σπάνια νόσο φλεβοκόμβου εκ γενετής. Η νόσος του φλεβοκόμβου περιλαμβάνει διάφορες παθολογικές καταστάσεις που αφορούν τη δημιουργία του ηλεκτρικού ρεύματος (των διαδοχικών εκπολώσεων- επαναπολώσεων) στον φλεβόκομβο και την εξάπλωση του στους κόλπους της καρδιάς. Για να συσταλεί και να εκτοξεύσει το αίμα ο καρδιακός μυς, πρέπει να διεγερθεί από ηλεκτρικό ρεύμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα, η καρδιά το παράγει μόνη της, στον φλεβόκομβο (ειδικά κύτταρα που εκπολώνονται- επαναπολώνονται αυτόματα) που βρίσκεται στον δεξιό κόλπο. Η περίπτωση θανάτου από αυτή τη νόσο είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η οικογένεια ζήτησε να γίνουν καταθέσεις υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» και στην εκκλησία θα υπάρχει κουτί του Συλλόγου ώστε να ρίχνει ο καθένας ό,τι επιθυμεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA