Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ιστορία του 12χρονου Χρήστου από το Βαρθολομιό Ηλείας, που έμεινε για δεύτερη φορά ορφανός, έχει συγκλονίσει τη χώρα. Πριν από χρόνια είχε χάσει τους βιολογικούς γονείς του, και τώρα πενθεί για τον θάνατο και των θετών του γονιών, από κορονοϊό. Ο 12χρονος φιλοξενείται προς το παρόν από τη νονά του, σε γειτονική περιοχή στο Βαρθολομιό, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο του σπίτι του θα είναι στον μακρινό Καναδά, όπου και διαμένει μόνιμα ο αδερφός του θετού του πατέρα, που έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αναλάβει την ανατροφή του.

Διαβάστε ακόμη: Βαρθολομιό: Για δεύτερη φορά ορφανός - 12χρονος έχασε και τους θετούς γονείς του - Πέθαναν από κορονοϊό

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, φίλοι και γείτονες της οικογένειας, που είχε υιοθετήσει τον μικρό Χρήστο, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για ένα ζευγάρι πολύ καλών ανθρώπων που όλη η κοινωνία εκτιμούσε και θαύμαζε. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θετοί γονείς του 12χρονου ήταν επηρεασμένοι από ιερείς κατά του εμβολιασμού. Οι ίδιοι ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ ήταν και από τους πρώτους Έλληνες που νόσησαν από κορονοϊό, καθώς συμμετείχαν στο γκρουπ των προσκυνητών των Αγίων Τόπων. Ήταν δηλαδή ανάμεσα στους Έλληνες που τον Μάρτιο του 2020 βρέθηκαν στα Ιεροσόλυμα και είχαν κολλήσει κορονοϊό.

Η κυρία Γεωργία, που συμμετείχε στο συγκεκριμένο γκρουπ των προσκυνητών μαζί με τους γονείς του 12χρονου, υπερασπίζεται τον ιερέα. «Το τι λέει ο κόσμος και ο κάθε κακοήθης και ο κάθε ρουφιάνος δεν ξέρω τι λέει. Ο Θεός αποφασίζει πότε θα φύγει ο καθένας και ποιος θα μείνει ορφανός και ποιον θα πάρει ο Θεός, ο Θεός δεν ήξερε καλά αν θα έμενε αυτός ορφανός; Δεν τα είχε κανονίσει από πριν; Είμαστε εμείς πιο ξύπνιοι; Εσείς πιστεύετε ότι… πόσοι χαθήκαν με το εμβόλιο;» ανέφερε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο θετός πατέρας του 12χρονου σκεφτόταν να κάνει το εμβόλιο. «Γνωρίζω ότι δεν είχαν εμβολιαστεί και μάλιστα ήταν πολλές φορές η προτροπή η δικιά μου ότι ήταν και μόνιμα ένα αστείο που κάναμε τέλος πάντων συνέχεια ‘είσαι παχουλός’ του λέω πρέπει να κάνεις το εμβόλιο ‘εγώ είμαι πιο αδύνατος έχω κάνει και τις δύο δόσεις’ και μου είχε πει ότι μετά τις γιορτές σχεδίαζε να κλείσει ραντεβού για να κάνει την πρώτη δόση» τόνισε ένας οικογενειακός φίλος στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «σαφώς επηρεαζόταν από τη γυναίκα του… οι συναναστροφές που είχε με θρησκευτικές ομάδες, με θρησκευτική ομάδα συγκεκριμένη… ήταν αρνητές του εμβολιασμού, ήταν στο γκρουπ που είχαν έρθει από τους Αγίους Τόπους. Ήταν το πρώτο γκρουπ με τον νούμερο 1 νεκρό που είχαμε στην Ελλάδα από Covid. Επιβεβαιώνει ότι ο φανατισμός τελικά σε όλο του το μεγαλείο κάνει κακό στον άνθρωπο και όχι καλό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA