Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο 23χρονος, φερόμενος ως δράστης στη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, αρνείται τα πάντα στις αστυνομικές αρχές, όπου και κρατείται μετά τη σύλληψή του, νέα στοιχεία έρχονται στο φως, καθώς ρεπορτάζ του OPEN, αναφέρει ότι έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον άλλα δύο άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, μέσω βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, στη δολοφονία φαίνεται να έχουν λάβει μέρος περίπου 10 άτομα.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία 19χρονου Αλκη: Αρνείται τα πάντα ο 23χρονος που συνελήφθη για τον φόνο του Καμπανού

 

Ο άνδρας που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία είναι αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου. Ο 23χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι σεσημασμένος και σκληρός χούλιγκαν, είχε προσαχθεί, το βράδυ της Τρίτης, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα.

Εκτός από την επαλήθευση της συμμετοχής του 23χρονου από το υλικό της στυγερής δολοφονίας του Αλκη που αντλήθηκε από τις κάμερες γύρω από το σημείο της δολοφονίας, υπήρξε ακόμη μια αδιάσειστη απόδειξη. Ενας από τους δύο φίλους του Αλκη που επίσης χτυπήθηκαν από τους χούλιγκαν που σκότωσαν τον 19χρονο φοιτητή, ταυτοποίησε με κατάθεσή του ότι ο δολοφόνος του νεαρού ήταν ο 23χρονος.

Ο χούλιγκαν που φέρεται να σκότωσε τον 19χρονο Αλκη είναι το πρόσωπο που αναγνωρίστηκε από έναν εκ των δύο φίλων του νεκρού φοιτητή. Κατά πληροφορίες, στο υλικό που βρέθηκε από τις κάμερες γύρω από το σημείο της δολοφονίας στην περιοχή Χαριλάου, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής φαίνεται να κρατάει το αντικείμενο με το οποίο δολοφονήθηκε βάναυσα ο Αλκης. 

Το αίμα στο αυτοκίνητο θα «δέσει» τον δολοφόνο

Ο νεαρός που έχει ταυτοποιηθεί από τους ερευνητές της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που προσήχθησαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη, ο 23χρονος συνελήφθη αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου 10 χούλιγκαν. Ενα από τα σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του 23χρονου Αλβανού είναι ότι δεν σβήστηκαν τα ίχνη που πρόδιδαν τουλάχιστον τη συμμετοχή ενός εκ των επιβαινόντων τους στην αιματηρή συμπλοκή.

Ο 23χρονος είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκινήτων με το οποία μετέβησαν οι δράστες στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Οι άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που ερευνούν τον φερόμενο ως δράστη, εντόπισαν και στη θέση του οδηγού του οχήματος του 23χρονου στίγματα αίματος. Το αίμα έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση, ενώ οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο φερόμενος ως δολοφόνος του Άλκη να μην πρόλαβε να σβήσει τα ίχνη που τον πρόδωσαν.  

Κούγιας: Συμμορία εμπόρων ναρκωτικών και σωματεμπορίας οι δολοφόνοι

Για την υπόθεση της τυφλής οπαδικής επίθεσης που σημειώθηκε στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη μίλησε, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων. «Είναι μία ομάδα η οποία πριν από ένα χρόνο είχε μαχαιρώσει στα ίδια σημεία, η οποία χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως προκάληψη, αφού και εμπόριο ναρκωτικών κάνει και πουλάει προστασία στην περιοχή», είπε στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στους δολοφόνους του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος που ανέλαβε αφιλοκερδώς την υπόθεση, επεσήμανε ότι, οι δράστες είναι «αλβανικής καταγωγής, με Έλληνες μέσα και υπάρχει μία νοοτροπία ότι, αν μαχαιρώσεις, αν σκοτώσεις επικρατείς. Χρησιμοποιούν την ομάδα και γι' αυτό έχουν επικρατήσει και τους φοβούνται και οι ίδιοι οι οργανωμένοι». Εξήγησε δε ότι, «η Ασφάλεια αναζητεί και τους υπόλοιπους της ομάδας και θα κατηγορηθούν όλοι για τη δολοφονία του Αλκιβιάδη» και τόνισε πως «υπήρξαν θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι κι αυτό δημιουργεί κι άλλους φυσικούς αυτουργούς». «Και στη Λάρισα δέχομαι τους ίδιους εκβιασμούς, Αλβανοί που κάνουν εμπόριο ναρκωτικών κι εγώ δεν τους δίνω χρήματα και με απειλούν», κατήγγειλε ο κ. Κούγιας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA