Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν μάσησε τα λόγια του ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, καθώς επισήμανε πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με τον κορονοϊό, ενώ είναι πιθανή η εμφάνιση κάποιας νέας μετάλλαξης που μπορεί να «εκτοξεύσει» τα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ανησυχητική εκτίμηση ότι θα εμφανιστεί και νέο στέλεχος του κορονοϊού. «Ενδεχομένως να δούμε και επιδείνωση των δεικτών αν εμφανιστεί νέα υποπαραλλαγή. Ένα κύμα πάνω στο κύμα, ίσως μια μεγαλύτερη έξαρση αναμένεται, ο ιός δεν έχει εξαντλήσει τις εκπλήξεις του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την ελπίδα «το νέο στέλεχος να είναι λιγότερο νοσογόνο και να μην επιβαρύνει το ΕΣΥ». Για την εξέλιξη της πανδημίας ο καθηγητής ανέφερε ότι δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το πρώτο να κυλήσει ο Φεβρουάριος με 15.000 έως 20.000 κρούσματα ημερησίως και το δεύτερο να υπάρξει υποτροπιασμός και αναζωπύρωση της πανδημίας.

«Περιμέναμε να αρχίσει να μειώνεται από αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νεκρών, δε φαίνεται αυτό, είμαστε σε 2 εβδομάδες κορύφωσης ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να βλέπουμε κάτω από 90 νεκρούς την ημέρα και σταδιακά να πέσουμε περαιτέρω» σημείωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA