Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό όσων εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς». Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μετά τις 14:00 το μεσημέρι, ενώ θα υπάρξει σχετική παραπομπή από την ιστοσελίδα της Αττικής Οδού.

Οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους, τις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν του αυτοκινητόδρομου όπως και την ώρα εισόδου και εξόδου τους από αυτές. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες για τα στοιχεία που θα χρειαστεί να συμπληρωθούν από όσους δικαιούνται αποζημίωσης και τα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν.

Πότε θα κατατεθούν τα χρήματα

Εκτιμάται, ότι προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα αρχίσουν ήδη να κατατίθεται τα 2.000 ευρώ στους πρώτους δικαιούχους, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Σε ανακοίνωσή της, η Αττική Οδός είχε ανακοινώσει την παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, προσθέτοντας πως «μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί (ενώ ήταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία): 

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές. Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA