Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καθαρές» ήταν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό της στη σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, καθώς έπειτα από τον διπλό έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ελλάδα και Ελβετία δεν εντοπίστηκαν ούτε φαρμακευτικές ουσίες, ούτε αλκοόλ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην ανακρίτρια και φέρνει στο φως η εφημερίδα «Μπαμ», γίνεται πλήρης ανάλυση του περιστατικού, ενώ εξετάζεται κάθε παράμετρος σχετικά με το τι συνέβη ή δεν συνέβη τις κρίσιμες ώρες. Κατά τους Ελληνες και τους Ελβετούς επιστήμονες, ο χρόνος ανίχνευσης για την ουσία γ-υδροξυβουτυράτη (GHB), η οποία ενδεχομένως «παρέλυσε» τη Γεωργία Μπίκα είναι +-12 ώρες και εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Όπως εξηγούν, η δράση της συγκεκριμένης ουσίας ξεκινά πέντε με δέκα λεπτά από τη λήψη της και διαρκεί για δύο με τρεις ώρες, με την κορύφωση των συμπτωμάτων να παρατηρείται στο μισάωρο. «Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε εκείνη της 24χρονης εξετάζονται όλες οι ενδείξεις, όπως η ιδιοσυγκρασία, η ποσότητα, όλες γενικά οι παράμετροι, καθότι αν γίνει μεμονωμένα με μία (χ) τιμή, τότε μαθηματικά θα εξαχθεί λανθασμένο συμπέρασμα, αναλογιζόμενοι πάντα ότι η κλινική εικόνα θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με αυτό που προκαλεί αυτή η ουσία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πόσο αλκοόλ εντοπίστηκε

Επίσης, βάση του πορίσματος δεν βρέθηκε αλκoόλη στα ούρα, ενώ πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα πως οι τιμές ήταν μηδενικές. «Σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει ρόλο ο χρόνος της ούρησης και γενικότερα πρέπει να μετράται σε ποσότητα, με περισσότερο από 2 γραμμάρια ανά λίτρο. Συνήθως στο ιστορικό μέτρησης αυτό που δείχνουν οι ειδικοί δείκτες είναι μία μεγάλη κατανάλωση για το περασμένο 24ωρο ή 48ωρο. Αν θεωρήσουμε ότι η αλκοόλη ήταν ο καταλύτης που επηρέασε τη συμπεριφορά, τότε θα πρέπει να ανιχνευτεί ποσότητα πάνω από 2 γραμμάρια ανά λίτρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει 7-8 ποτά στον οποιοδήποτε οργανισμό», λένε αξιόπιστες πηγές και καταλήγουν:

«Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Γεωργίας, με δεδομένο το χρονικό εύρος από τις 8.30 το βράδυ έως και τις 4.30 τα ξημερώματα, οπότε και φέρεται να σημειώθηκε το καταγγελλόμενο γεγονός, σύμφωνα με την κατάθεση ήπιε τρία ποτήρια κρασί. Πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη ότι την κάθε ώρα εκκρίνεται από τον οργανισμό ένα ποτό, δηλαδή 14 γραμμάρια καθαρής αλκοόλης. Από τότε που έγινε το συμβάν με βάση την κλινική εικόνα, όλα τα περιστατικά δεν συνάδουν».

Αντιδείγμα ζητά η Γεωργία Μπίκα

Η υπερασπιστική πλευρά της Γεωργίας Μπίκα, ύστερα από την παράδοση του φακέλου με τις τοξικολογικές εξετάσεις στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, προχώρησε σε επίσημη δήλωση. Ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη αναφερόμενος στις απαντήσεις της τοξικολογικής εξέτασης είπε αρχικά για την παρουσία αλκοόλ στον οργανισμό της: «Δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Οσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες. Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν. «Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία...» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA