Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τους τρεις αγνοούμενους ορειβάτες στα Καλάβρυτα, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Χελμού. Διαψεύδοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα ο Alpha πως οι αναρριχητές εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, πληροφορίες από την Πυροσβεστική κάνουν λόγο πως πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο εντοπίστηκε εξοπλισμός των ανδρών και μπουφάν.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν σημάδια πως προηγήθηκε χιονοστιβάδα με τους διασώστες να έχουν επικεντρώσει εκεί τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των ανδρών. Πρόκειται για άντρες ηλικίας από 50 έως 55 ετών, που, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, έχουν μεγάλη εμπειρία στη χειμερινή αναρρίχηση και τη χιονοδρομία.

Οι χιονοδρόμοι ανέβηκαν το πρωί του Σαββάτου στη Στύγα, την πιο ψηλή κορυφή του Χελμού και θα κατευθύνονταν προς την περιοχή της Μαυρόλιμνης. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ δεν είχαν επιστρέψει κι έτσι σήμανε συναγερμός τόσο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό τους. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, περιπολικό του Α.Τ. Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν, θέτοντας στην προτεραιότητα των ερευνών την περιοχή από τη Μαυρόλιμνη έως τα Υδατα της Στυγός. Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού κέντρου προσπαθούν με drone αλλά και με επίγειες προσπάθειες να εντοπίσουν τους τρεις αναρριχητές. Πλέον, στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών - διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

«Πολύ έμπειροι ορειβάτες οι αγνοούμενοι στα Καλάβρυτα»

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε σχετικά ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Αγριος.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν χθες να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Εκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA