Μενού
Folli-Follie
Πινακίδα Folli Follie | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Χωρίς την παρουσία της εταιρείας Folli Follie στα έδρανα της πολιτικής αγωγής θα διεξαχθεί η δίκη για τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία που οδήγησαν την εταιρεία στην κατάρρευση. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκανε δεκτή την ένσταση όλης της υπεράσπισης, που υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δεν έχει υποστεί ζημία από τους παραποιημένους ισολογισμούς και τη χειραγώγηση της μετοχής, αντιθέτως τα κέρδη της απάτης, κατά το κατηγορητήριο, κατέληξαν στην πλειονότητα τους στα ταμεία της ίδιας της εταιρείας.

Το δικαστήριο απέβαλε επίσης από την πολιτική αγωγή κατόπιν ενστάσεων της υπεράσπισης, την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, τον κινεζικό Ομιλος Fosan και κάποιους εκ των μικρομετόχων.

Ως πολιτική αγωγή θα παραστούν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και κάποιοι επενδυτές.

Οι μόνοι για τους οποίους, η υπεράσπιση του Δημήτρη, του Τζώρτζη και της Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 7 κατηγορουμένων, αποδέχθηκαν οικονομική ζημία και δεν υπέβαλαν ένσταση, ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (λόγω της χειραγώγησης της μετοχής) και η Τράπεζα Αλφα (λόγω των πλαστών statements).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA