Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Στην απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, που κράτησε δύο ώρες, ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δέχθηκε ότι βρισκόταν στην περιοχή όπου συνέβη το άγριο έγκλημα, οδηγώντας ένα από τα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο, αλλά αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή του, τόσο στη δολοφονία του 19χρονου όσο και στον τραυματισμό των δύο φίλων του.

«Θέλαμε μόνο να τους φοβίσουμε» φέρεται να απολογήθηκε, τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο ίδιος φέρεται δε, να κατονόμασε τους υπόλοιπους δέκα δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση. «Εγώ δεν έχω σχέση με τη δολοφονία. Πληροφορήθηκα ότι το παιδί είναι νεκρό από τις ειδήσεις. Δεν περίμενα να καταλήξει έτσι όλο αυτό. Δε θέλαμε να σκοτώσουμε. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Ξεκινήσαμε με σκοπό να βρούμε οπαδούς του Άρη στο Χαριλάου και να τους φοβίσουμε. Αυτό θέλαμε. Εγώ βρισκόμουν στο αυτοκίνητο. Δεν είχα συμμετοχή στο επεισόδιο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακρίτρια ο 23χρονος.

Με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας, ο συνήγορός του, Θεόδωρος Σιμόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου, τονίζοντας ότι κάθε απώλεια σαν κι αυτή του Άλκη «αποτελεί βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία». «Ο εντολέας μου, με την απολογία του, θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα από τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε ότι η «κύρια ανάκριση είναι μακρά».

Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν τις επόμενες μέρες οκτώ συγκατηγορούμενοί του που συνελήφθησαν χθες Κυριακή σε εκτέλεση ενταλμάτων. Δύο ακόμη πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση αναζητούνται.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης περίμενε τους συλληφθέντες οργισμένο πλήθος. «Κοπρόσκυλα, να πεθάνετε, γα... το αίμα σας, να σαπίσετε στη φυλακή» ήταν ορισμένες από τις κραυγές του πλήθους στους σιδηροδέσμιους νεαρούς που έφτασαν συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο γραφείο του Εισαγγελέα και φορώντας κουκούλες και μάσκες. Οι αγανακτισμένοι πολίτες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, έφυγαν και κάποια μπουκάλια, όμως επενέβη η διμοιρία των ΥΜΕΤ που βρισκόταν απ' έξω και δεν δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα.

Τα κομμάτια της φονικής επίθεσης συνδέουν οι αστυνομικοί

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία, έδρασαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, με ορμητήριο κεντρικό σύνδεσμο οπαδών και επιβαίνοντας σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν παρακολουθήσει αποβραδύς αγώνα βόλεϊ και στη συνέχεια πήγαν στον σύνδεσμο, απ' όπου φαίνεται πως αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις εμπλεκόμενων προσώπων και μαρτύρων, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανασυνθέσει το χρονικό της επίθεσης ταυτοποιώντας τη συμμετοχή των δραστών. Από τα αποτελέσματα δε, των εργαστηριακών εξετάσεων φαίνεται να ταυτοποιείται αποτύπωμα συγκεκριμένου προσώπου σε όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε στο σημείο.

Συγχαρητήρια Αυγενάκη στην ΕΛ.ΑΣ.

Τα συγχαρητήριά του «στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη της ΕΛΑΣ για τον γρήγορο εντοπισμό και τη σύλληψη των 9 εμπλεκομένων στην άγρια δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο», όπως είπε χαρακτηριστικά, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ, Μαρίας - Αλεξάνδρας Κεφάλα, σχετικά με την «Ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ», ο κ. Αυγενάκης, αναφέρθηκε στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες και περαιτέρω αυστηροποιημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Αυγενάκης έδωσε έμφαση στα μέτρα που έχουν ήδη νομοθετεί από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι «συνέβαλαν και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας και κάθε ποινική πράξη πλέον μπορεί να εξακριβώνεται και να τιμωρείται».

«Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε άμεσα σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας όπως η ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση των ποινών, η συστηματοποίηση του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των λεσχών των φιλάθλων», είπε, ενώ σημείωσε ότι «η οπαδική βία έχει άμεση σχέση και με τη λειτουργία και την διοίκηση της ΕΠΟ». «Η αντιμετώπιση του προβλήματος της οπαδικής βίας είναι χρέος όλων μας και προς την κοινωνία και προς την νέα γενιά. Έγιναν ήδη σημαντικά βήματα και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες της», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA