Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται εταιρείες στις οποίες ήταν δηλωμένα τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα σε Γαλλία και Αμερική ενώ ερευνώνται εταιρείες και λογαριασμοί σε Βρετανία, Παναμά και Μπαχάμες. Οι Αρχές ερευνούν τη νομιμότητα απόκτησης του πλούτου και θα προβούν στις ανάλογες ενέργειες βάσει των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τον ALPHA. 

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Γιώργου Τράγκα έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα για την περιουσία του δημοσιογράφου. Από τη μία πλευρά βρίσκεται η Μαρία Καρρά και ο μεγάλος γιος του Γιώργου Τράγκα οι οποίοι έχουν στείλει εξώδικο στον μικρότερο γιο της οικογένειας που αναφέρει τα εξής: «σας δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι όλες οι στις οποίες θα προβούμε σε σχέση με την κληρονομιά του αείμνηστου εκλιπόντος, θα είναι απολύτως σύννομες και σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να πράξετε το ίδιο». 

«Βούληση των εντολέων μου είναι να προχωρήσει η διαδικασία με απόλυτη νομιμότητα και κυρίως με έναν τρόπο που να μην προσβάλει τη μνήμη του εκλιπόντος αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία διαθήκη. Μην ξεχνάτε ο θάνατος ήταν αιφνίδιος», αναφέρει ο δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, Νίκος Αγαπηνός. Στο άλλο στρατόπεδο είναι ο μικρότερος γιος του Γιώργου Τράγκα και ο δικηγόρος του Θέμης Σοφός αρνήθηκε να σχολιάσει. 

Γιώργος Τράγκας: Τα 12 πολυτελή ακίνητα 

Εκτός από τις μεγάλες καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες, ο Γιώργος Τράγκας είχε αποκτήσει πολλά ακίνητα σε Ευρώπη και Αμερική και πιο συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Μονακό (εκεί φέρεται να έχει τρία ή τέσσερα ακίνητα), σε Μαϊάμι, Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας. Στο Μονακό ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να είχε ένα διαμέρισμα στη rue de la Turbie, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως έδρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του αποβιώσαντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά. Ένα δεύτερο ακίνητο, ένα διαμέρισμα σε κεντρικό δρόμο του πριγκιπάτου, φέρεται να δηλωνόταν ως μόνιμος τόπος διαμονής, ένα τρίτο βρίσκεται πάνω από το Parc Princesse Antoinette και αναφέρεται ως έδρα μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών που διατηρούσε ο δημοσιογράφος, ενώ ένα τέταρτο ακίνητο στην οδό Du Larvotto ελέγχεται εάν ανήκε στον ίδιο.

Στην Αμερική, ο Γιώργος Τράγκας είχε στην κατοχή του ένα ακίνητο στο Μαϊάμι, ένα στη Νέα Υόρκη και ένα στο Λας Βέγκας. Εκτός από τη βίλα στην Εκάλη, όπου διέμενε με την τελευταία του σύζυγο Μαρία Καρρά, ο Γιώργος Τράγκας είχε ένα διαμέρισμα στο Κουκάκι με θέα στην Ακρόπολη, ενώ ερευνώνται ακίνητα σε Κύπρο, Μύκονο και Κέρκυρα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA