Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόδρασης των 5 κακοποιών που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ βρίσκονταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κρατούμενοι συνελήφθησαν από Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας, σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής και οι άλλοι δύο.

Διαβάστε ακόμη: Χανιά: Τρεις αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για την απόδραση των 5 κρατουμένων

 

 

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς κακοποιούς και συγκεκριμένα έναν 43χρονο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ληστεία μετά φόνου και άλλα αδικήματα στην Αττική, έναν 32χρονο καταδικασθέντα για ληστείες και έναν 29χρονο για ναρκωτικά.

Οι τρεις δραπέτες εντοπίστηκαν πίσω από το Δημαρχείο Ηρακλείου και οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν χωρίς να φέρουν αντίσταση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ο ένας από τους τρεις είχε στην κατοχή του μαχαίρι, ενώ επίσης βρέθηκαν πάνω τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, που είχαν προλάβει να προμηθευτούν, άγνωστο από ποιόν. Επίσης βρέθηκε και ένα δεύτερο αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από το χωριό Σίσες Ρεθύμνου, το οποίο ερευνάται.

Η επιχείρηση για την σύλληψη των τριών κακοποιών πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο δραπετών συνεχίζονται.

Τρεις αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση της απόδρασης των 5 επικίνδυνων κακοποιών στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, οι κακοποιοί δραπέτευσαν από τα κρατητήρια του αστυνομικού Μεγάρου Χανίων και σύμφωνα με πληροφορίες, διέφυγαν με αγροτικό όχημα, το οποίο εντοπίστηκε σε περιοχή του Ηρακλείου. Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη σχετικά με την την απόδραση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία για τη διενέργεια ΕΔΕ για τον καταλογισμό ευθυνών με αποτέλεσμα οι τρεις αστυνομικοί να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ετσι έγινε η απόδραση

Μεγάλη είναι η ανησυχία στις Αρχές, καθώς οι 5 αλλοδαποί κακοποιοί, θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι. Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους ενώ έρευνες γίνονται σε λιμάνια και αεροδρόμια. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι πέντε κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Υπενθυμίζεται ότι έφθασαν στα Χανιά το πρωί του Σαββάτου προκειμένου τη Δευτέρα το πρωί να οδηγηθούν στις φυλακές Χανίων. Οι καταγγελίες για κλεμμένα ΙΧ που έγιναν τα ξημερώματα από πολίτες στα αστυνομικά τμήματα της Δυτικής Κρήτης εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή καθώς εξετάζεται και οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από διάφορες περιοχές των Χανίων προκειμένου να εντοπιστεί η κατεύθυνση στην οποία διέφυγαν οι δραπέτες. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ότι οι κρατούμενοι που απέδρασαν, κατάφεραν να λυγίσουν τα κάγκελα στο παράθυρο της τουαλέτας των κρατητηρίων.

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι κακοποιοί

Οι πέντε κρατούμενοι, οι τέσσερις αλβανικής καταγωγής και ένας πακιστανικής καταγωγής, είχαν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις (ληστείες, ανθρωποκτονία και ναρκωτικά). Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας και Πακιστάν που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά προκειμένου να οδηγηθούν σήμερα, Δευτέρα στο Κεντρικό κατάστημα κράτησης Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτούς, είναι και το μέλος της σπείρας των ενόπλων ληστών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην Περιφέρεια. Απαρτίζονταν από 17 συνολικά άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ο δραπέτης των Χανίων από την Αλβανία, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης φαίνεται ότι έχει διαπράξει και ληστεία μετά φόνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA