Μενού
  • Α-
  • Α+

Ούτε... τελεία δεν πήρε πίσω ο Χρήστος Καλογρίτσας από τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σχετικά με τον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες. Ολοκληρώνοντας σήμερα, Τρίτη (8/2) την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου Ευδοξίας Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, επανέλαβε, όσα είχε αποκαλύψει με τη μηνυτήρια αναφορά του στο πλαίσιο της αντιδικίας με τον λιβανέζικο όμιλο CCC.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εν λόγω αναφορά ο κ. Καλογρίτσας, αποκάλυψε μία εικονική συναλλαγή της εταιρείας του με την CCC, βάση της οποίας έλαβε τα 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα, απέδιδε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σημερινής του απολογίας, ο κ. Καλογρίτσας ρωτήθηκε αν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είχε εμπλακεί και κάποιο άλλο πρόσωπο πλην του Νίκου Παππά, με τον επιχειρηματία να απαντά ότι δεν επιθυμεί να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε αν πριν προχωρήσει στις επίμαχες καταγγελίες είχε έρθει σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο και απάντησε ότι κατά τέτοιο δεν το επιτρέπει η ιστορία του. Επισήμανε μάλιστα ότι μετά τον πόλεμο και τις επιθέσεις για τα περίφημα «βοσκοτόπια», εκείνος δεν προχώρησε σε καμία αποκάλυψη, όσον αφορά το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις που είχαν προηγηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Αντίθετα, όπως φέρεται να είπε, ακολουθούσε πάντα τη θεσμική οδό για αυτό και την πρώτη φορά που μίλησε για το παρασκήνιο, ήταν ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η διαφορά του με τους εκπρόσωπους του λιβανέζικου ομίλου και τη δεύτερη τώρα, ενώπιον της ανακρίτριας του Αρείου Πάγου, με την ιδιότητα πλέον του κατηγορούμενου.

Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνήγορος του κ. Καλογρίτσα, τόνισε ότι ο εντολέας του, πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας στην υπόθεση, η οποία έχει σημαντικό χαρακτήρα όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας αλλά και για την αποκατάσταση του ιδίου και της οικογένειας του και την αποκατάσταση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του ως πολιτικού προσώπου που σέβεται και υπολήπτεται την Αριστερά ακόμη και τώρα. Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί ο κ. Καλογρίτσας στα μάτια της Πολιτείας.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Χρήστου Καλογρίτσα αναμένεται να ακολουθήσει η απολογία του Νίκου Παππά, ο οποίος μετά τη δίωξη που άσκησε η Βουλή θα απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA