Μενού
  • Α-
  • Α+

Διάταξη για την υποβολή σε τεστ DNA όλων των συλληφθέντων στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Αλκη Καμπανού, εξέδωσε η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ώστε να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εμπλεκομένου.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Αλκη Καμπανού: «Φώναζε βοήθεια δεν μπορώ πονάω» – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις φίλων του 

Το DNA θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου. Με τον τρόπο αυτό οι ανακριτικές αρχές, θεωρούν ότι θα ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για τη διάταξη ήταν το αίμα που βρέθηκε στην πόρτα του αυτοκινήτου του, μάρκας Citroen. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, γενετικό υλικό πρόκειται να ληφθεί από όλους τους συλληφθέντες προκειμένου να φανεί σε ποιον ανήκει.

Τραβούσαν βίντεο την ώρα που τον μαχαίρωναν

Οσο περνούν οι ώρες, ολοένα και περισσότερα στοιχεία της καταδρομικής επίθεσης των οργανωμένων οπαδών στο Χαριλάου, βγαίνουν στη δημοσιότητα και σοκάρουν για τον τρόπο δράσης των 12 τουλάχιστον χούλιγκαν που ήταν στο σημείο κι επιτέθηκαν στον Αλκη Καμπανό και τους φίλους του. Οπως αναφέρει η ΕΡΤ ένας από τους κατηγορούμενους, τραβούσε βίντεο την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο φοιτητή και την παρέα του.

«Υπάρχει μία κατάθεση ενός ανθρώπου, ο οποίος μιλάει για ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων το οποίο τραβήχτηκε από κάποιον από τους δράστες κι απεικονίζει ακριβώς τη στιγμή που οι δράστες μαχαιρώνουν τον Αλκη» αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους κατηγορούμενους στην κατάθεσή του αναφέρει ότι «μετά την επίθεση, κάποιοι από τους οπαδούς δήλωναν ευχαριστημένοι που πήραν μέρος στην επίθεση κι έλεγαν ότι κατάφεραν τον σκοπό τους και ήταν σε καλή κατάσταση...».

Σήμα κατατεθέν τα βίντεο από τις δράσεις των οπαδών

Είθισται, τα τελευταία χρόνια, όπου τα κινητά έχουν γίνει... προεκτάσεις των χεριών μας, οι χούλιγκαν που εφορμούν σε συνδέσμους, γήπεδα, καφετέριες και στέκια αντιπάλων ομάδων, να βιντεοσκοπούν τα πεπραγμένα τους για να έχουν «αποδεικτικά στοιχεία» για το «πέσιμο» και την «επιτυχημένη έκβασή του». Συνήθως, ένας από τις καταδρομικές ομάδες, εκτελεί χρέη οπερατέρ για να καταγραφούν τα γεγονότα και να μπουν στην «βιβλιοθήκη» με τα ανάλογα «ντου».

Το υλικό, τις περισσότερες φορές αναρτάται σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, και σε κανάλια στο youtube όπου οι οπαδοί καυχιούνται για τη νίκη που κατάφεραν επί των αντιπάλων χούλιγκαν, οι οποίοι συνήθως θα ψάξουν για εκδίκηση με τον φαύλο κύκλο να μην σπάει ποτέ. Ενίοτε, την πληρώνουν και παιδιά όπως ο Αλκης που βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA