Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαλένα, Ίριδα και Τζωρτζίνα. Αυτά είναι τα ονόματα των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα τα οποία πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια προκαλώντας πανελλήνια συγκίνηση. Πρώτη εξέπνευσε η 3,5 ετών Μαλένα τον Απρίλιο του 2019, δεύτερη η 7 μηνών Ιριδα τον Μάρτιο του 2020 και τρίτη η 9χρονη Τζωρτζίνα στις 29 Ιανουαρίου 2022. Η εισαγγελία Πατρών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να δοθούν απαντήσεις στην ομολογουμένως παράδοξη υπόθεση.

Μέχρι στιγμής από τις εξετάσεις που έχουν γίνει δεν έχει προκύψει κάποιο γονιδιακό θέμα πίσω από τους θανάτους των τριών παιδιών! Είναι ενδεικτικό πως στην έκθεσή του για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπουζιάνης αναφέρει πως ο θάνατος της είναι «απροσδιόριστος» και στην παρούσα φάση αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. 

Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας

Ήταν την άνοιξη του 2021 όταν η Τζωρτζίνα που νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν καρδιοαναπνευστικά και το παιδί που νοσηλευόταν διασωληνωμένο και σε καταστολή στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή ενώ της είχε τοποθετηθεί απινιδωτής. Στη συνέχεια η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών για νευρολογικό έλεγχο αφού είχε παρουσιάσει εγκεφαλοπάθεια. Δυστυχώς η 9χρονη εξέπνευσε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, ενώ βρισκόταν δίπλα της η μητέρα της και οι γιατροί ψάχνουν απαντήσεις αφού ο απινιδωτής της δεν είχε ενδείξεις καρδιακής αρρυθμίας ή φθίνουσας κατάστασης της υγείας της.

Ο θάνατος της 3,5 ετών Μαλένας

Το 2019 η Μαλένα «έσβησε» σε λιγότερο από έναν μήνα. Για 10 ημέρες οι γιατροί προσπαθούσαν να βρουν γιατί η φλεγμονή που είχε παρουσιάσει δεν γιατρευόταν με αντιβίωση και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οφειλόταν σε λευχαιμία τύπου β’. Ξεκίνησε χημειοθεραπείες και οι γιατροί είχαν πει, σύμφωνα με το MEGA, πως είχε γιατρευτεί κατά 99,9%. Η 3,5 ετών Μαλένα άφησε την τελευταία της πνοή στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» τον Απρίλιο του 2019. Οι γονείς είπαν πως έπεσαν από τα σύννεφα αφού η κόρη της έτρωγε και έπαιζε.

Ο θάνατος της 7 μηνών Ίριδας

Τον Μάρτιο 2020 η μητέρα βρήκε χωρίς σφυγμό το κοριτσάκι μέσα στην κούνια του. Η οικογένεια απέφυγε τότε να απευθυνθεί για ιατροδικαστική εξέταση (με ενδιαφέρον στην ιστολογική) στην Αθήνα λόγω των προηγούμενων διαφωνιών και ζήτησε σχετική διάγνωση από εργαστήριο των Ιωαννίνων. Το σχετικό πόρισμα προσδιόριζε ότι ο θάνατος του μωρού οφειλόταν σε σπάνια «αγενεσία βλεφοκόμβου». Σύμφωνα με το MEGA, γιατροί θεωρούν πως η αγενεσία φλεμβοκόμου είναι κληρονομική πάθηση και τα παιδιά που γεννιούνται με αυτή δεν μπορούν να ζήσουν για διάστημα 7 μηνών.

Τι λέει η μητέρα τους

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μάνα των τριών κοριτσιών που «έφυγαν» από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια, μετά την κηδεία της τρίτης κόρης της έγραψε στο facebook:

«Σας γέννησα, σας έδωσα ζωή! Ομως σας έχω θυμώσει γιατί αφήσατε τη αγκαλιά μου άδεια! Ησουν το στήριγμά μου, ο λόγος που γελούσα, ο λόγος που έπαιρνα δύναμη να συνεχίσω! Ησουν μαχήτρια μέχρι τελευταία στιγμή, γελούσες, μας κοίταγες χωρίς να μπορείς να μιλήσεις και μας έλεγαν τα μάτια σου συνεχίστε εγώ είμαι εδώ παλεύω! Καλό ταξίδι μιτσιμπονάκι μου!!! Καλή αντάμωση με τις αδερφούλες σου! Για μένα δε φύγατε και δε θα φύγετε ποτέ! Σας αγαπάω και τις τρεις!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA