Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απόφαση του 20χρονου καταζητούμενου για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού να παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές, μετέφερε ο δικηγόρου του στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο που θα το κάνει. Εδώ και περίπου μία εβδομάδα βρίσκεται και κρύβεται στην πατρίδα του, στην Αλβανία, όπου και διέφυγε λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή του Χαριλάου. Για τον ίδιο όπως και άλλους εννέα χούλιγκαν, στους οποίου έχουν περαστεί σε όλου χειροπέδες, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης την περασμένη Κυριακή.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Αλκη Καμπανού: «Εχει αντιληφθεί το βάρος της κατηγορίας» λεει η συνήγορος του 25χρονου

Πλέον όμως είναι σε ισχύ και το διεθνές ένταλμα σύλληψης που σημαίνει πως τον αναζητούν και οι αλβανικές αρχές. Υπό αυτή την πίεση πήρε την απόφαση να παραδοθεί και μένει να φανεί τι θα γίνει με την έκδοσή του στην Ελλάδα. Όπως αναφέρθηκε θα πρέπει να ζητήσει ο ίδιος να εκδοθεί στην Ελλάδα ώστε να δικαστεί στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά είναι στις προθέσεις του να αιτηθεί την έκδοσή του στη χώρα μας.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των Ελληνικών Αρχών. Είναι συντετριμμένος για το γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Ο εντολέας μου είχε περιφερειακό ρόλο. Εκφράζει τα συλλυπητήρια του. Το γεγονός ότι εμφανίζεται μόνος του έχει ενδιαφέρον. Έχει να δώσει εξηγήσεις όσον αφορά το ρόλο του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύνήγορός του, Π. Σπυράτος που σημείωσε πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ταξιδέψει κι εκείνος στην Αλβανία ώστε να τον συναντήσει.

Ο ρόλος του 20χρονου που κρύβεται στην Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος Αλβανός το έσκασε από την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ο 20χρονος είναι στενός φίλος του 23χρονου (συνλεφήφθη πρώτος) για τη δολοφονία. Οι δυο τους ανήκαν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Μάρτιο του 2019 είχαν επίσης επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς αντίπαλης ομάδας, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο 18χρονος Άλκης.

Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και είχε σχηματίσει σε βάρος του δικογραφία, η οποία έφτασε στον εισαγγελέα αλλά η υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί.

Πέρασε κανονικά τα σύνορα ο 20χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του Αλκη Καμπανού

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών ΜΜΕ, που έδωσαν τα πλήρη στοιχεία και τις φωτογραφίες του 20χρονου που εμπλέκεται στη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, εκείνος διέφυγε στην Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel. Οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο 20χρονος δεν βρίσκεται πια στη χώρα μας, όταν στις 3 Φεβρουαρίου τον έψαξαν στο σύστημα με τα δεδομένα.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η αλβανική Αστυνομία προσπάθησε να τον εντοπίσει στο χωριό του στην Κορυτσά, ωστόσο οι έρευνες δεν είχαν αποτέλεσμα και θεωρείται πιθανό πλέον να κρύβεται στα Τίρανα. Πάντως, όπως υποστηρίζει ο συνήγορος της οικογένειας του Αλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, ακόμη και αν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο, η Αλβανία δεν εκδίδει καταζητούμενους στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA