Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, με άλλους τρεις εμπλεκομένους στη δολοφονική επίθεση να οδηγούνται σήμερα, Πέμπτη (10/2) στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, μετά τις απολογίες τους. Πρόκειται για δύο Ελληνες, ηλικίας 20 και 21 ετών και έναν 23χρονο αλβανικής υπηκοότητας που σύμφωνα με πληροφορίες δεν επέβαιναν όλοι στο ίδιο όχημα, καθώς δυο εξ αυτών ήταν στο τρίτο όχημα, μάρκας Volkswagen, και ένας στο δεύτερο όχημα, μάρκας Renault Clio μαύρου χρώματος.

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για το φονικό επεισόδιο έξι κατηγορούμενοι, ενώ αύριο, Παρασκευή (11/2), θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες. Μάλιστα, στην απολογία του ένας από τους εμπλεκομένους, ο 21χρονος Ελληνας με τα αρχικά Γ.Κ. «έδειξε» το άτομο που -σύμφωνα με τον ίδιο- σκότωσε τον Αλκη Καμπανό, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε πως κατείχε το δρεπάνι, αλλά δεν χτύπησε εκείνος τον άτυχο 19χρονο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα, ο 21χρονος αποκάλυψε και το σημείο όπου βρίσκεται το «όπλο» του εγκλήματος, που είναι ένα μαχαίρι. «Ο εντολέας μου, μου είπε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφυγε και τίποτα παραπάνω. Μετά στη συνέχεια του έπεσε το δρεπάνι», ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε ότι ο 21χρονος κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι τα μοιραία χτυπήματα στον Αλκη έδωσε ο 25χρονος συγκατηγορούμενός του, ο λεγόμενος και ως «Αθηναίος», υποστηρίζοντας ότι ο Αλκης χτυπήθηκε με μαχαίρι που ονομάζεται «Καράμπιτ» (κυρτό μαχαίρι) το οποίο μάλιστα όπως είπε κατόπιν, πέταξε σε ερημική περιοχή και δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων που απολογήθηκαν υποστήριξε ότι έφτασε στο σημείο τελευταίος και χωρίς να κρατά κάποιο αντικείμενο στα χέρια του. «Κατευθύνθηκα προς τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας, όπου εκεί βρισκόταν ένα από τα θύματα που τραυματίστηκαν το οποίο χτυπούσε με το κράνος του, έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον πιάσω με τα χέρια μου και να τον τραβήξω», μετέφερε η δικηγόρος του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA