Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν θα γίνουν παρελάσεις στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. «Η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το Καρναβάλι όπως το θέλαμε. Οι εκδηλώσεις θα είναι πάλι διαφορετικές. Δεν θα γίνουν δηλαδή οι παρελάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων

«Με την επιστολή μας μας απάντησαν από την κυβέρνηση όχι με απόλυτο τρόπο, αλλά ουσιαστικά μας έδωσαν την κατεύθυνση» είπε ο κ. Πελετίδης σύμφωνα με το thebest.gr και εκτίμησε «η ζυγαριά γέρνει στο ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις». Ο κ. Πελετίδης ανέφερε επίσης πως τη Δευτέρα θα σταλεί στην κυβέρνηση ένας πλήρης κατάλογος με εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ώστε να λάβουν απαντήσεις για το αν μπορεί ο Δήμος να τις υλοποιήσει. Ως παράδειγμα έφερε τον Χορό του Δημάρχου. Επίσης απόψε ανάβει ο καρναβαλικός διάκοσμος.

Τι θα εξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα

Τόσο οι ειδικοί όσο και το Μέγαρο Μαξίμου δεν βλέπουν καθόλου ζεστά να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού μπορεί να παρουσιάζουν μια τάση αποκλιμάκωσης αλλά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία ως προς την πίεση στο ΕΣΥ και τον κεντρικό στόχο επιστροφής σε έναν μεγάλο βαθμό κανονικότητας.  Το πιο πιθανό, πάντως, είναι να υπάρξει κάποια χαλάρωση στα μέτρα που ισχύουν στα γήπεδα και να αυξηθούν οι φίλαθλοι. Αλλωστε, η κυβέρνηση είχε εισηγηθεί τη χαλάρωση στα γήπεδα και γι' αυτή την εβδομάδα, κάτι που δεν πέρασε βέβαια από την επιτροπή. Προς το παρόν, μέχρι τώρα ισχύει η παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου με ανώτερο αριθμό ανά περίπτωση τους 1.000 φιλάθλους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA